• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Busy doing workworkwork

  I måndags körde jag mjölk, red på kvällskvisten. Både A och L gick på ängen. Trevliga pass med båda! Eftersom Latoya var så "oriden" (det är väl motsatsen till ridbar?) på tävlingen, alltså really, så tänkte jag som så att ska hon backa i utbildning och känsla på tävling så måste vi ta oss längre i vardagsridningen. Det gav mig blodad tand och jag har väldigt konsekvent ridit henne mellan hjälperna på ett mer krävande, och lite vuxnare typ, sätt. Just måndagens pass var ändå lite komprimerat för tiden gick så fasligt. Det var, vad jag vet, även debutturen i mörker. Nu var det ju ingen "tur" utan krumelurer på ängen, but still. Reaktion? Rimlig. Hopptränarn sa en gång att han tror att hon har stort kontrollbehov och vill ständigt ta koll på det som händer (inkl. andra hästar) och att det är därför hon har betett sig som hon har gjort på träningar (för det mesta bra, men en gång var hon knivig att förstå sig på). Jag känner att jag håller med. Nu är ju hästar flyktdjur så det är klart de håller koll på omgivningen, men ändå. Mörker kommer inte heller vara några problem när hon är van sen. Det är en bra unghäst jag har köpt mig.

  På tisdagsmorgonen ringde klockan 08, och hovslagaren kom klockan 09. Jag var lite nojig över vad hon skulle säga om Pärlas fötter (barbacka och endast raspats, lite men ofta, av mig) men hon tyckte dem såg bra ut. Hon tog bara litegrann och snyggade även till strålarna. Aleccis är som vanligt en stilstudie vad gäller hantering och uppfostran. Står som vanligt helt lös, helt still och lyfter fötter när der önskas. Drömhäst på alla plan. Min hovslagare varmskor, och just denna dag - som inte bara är en tisdag i oktober utan även vår "halvårsdag"! Jag har ägt Latoya i ett halvår redan. Say whaaat? Tiden går, tiden går. Dagen till ära provade vi att varmsko henne fram (tidigare har vi valt den kalla varianten), och hon märkte det inte ens. Noll och ingen reaktion överhuvudtaget. Kan dock bero på att hon hade äppelkalas men det räknas ändå, hehe. Bak gick det med bra att sko, men sista hoven började hon tröttna lite. Kul att hon blir mer och mer vuxen (och erfaren) hela tiden :D

  Sedan reds Latoya på ängen. Fokus att ha henne mellan hjälperna. Hon tycker om att springa på ängen och träna på att vara ridhäst, jag också. Aleccis åkte och hoppade. Hon var så jävla laddad och alldeles underbar men jag glömde att andas. Utöver det så var känslan bra. Lite andning på den energin gör susen.

  På kvällen påbörjade jag mitt första pass till Göteborg själv. Man kan väl säga som så att jag nu prickar av alla fel man kan göra; åkte ifrån fraktsedlar, körde fel, fick backa, var försenad - och välte en pall på väg till bytet! Skitockså. Följde självklart med nästa chaufför och plockade korv(förpackningar) i två timmar. Okej, inte bara, kanske en timme för sen hjälpte jag även att lossa vilket säkert tog den andra timmen. Detta var utanför Göteborg så blev ju mer körning med och klockan var 08 för andra gången innan jag äntligen fick sova. Dygnade alltså. Var varken särskilt trött eller grinig utan på rött gott humör ändå. Det är bara att rätta till när man gjort fel, så är det ju. Men nu har jag lärt mig allt på en gång. Jag ska aldrig mer glömma fraktsedlar, välta pallar eller köra fel. (Oookej, det sista kan jag inte lova). Sov tills det var dags att jobba igen. Hemåt på onsdagen gick helt smärtfritt på alla plan. Lesson learned.

  Torsdag, vaknade hemma och red på dagen. Ängen igen för tredje gången den här veckan. Kände mig utmattad/trött i huvudet och allmänt sned och... inte mitt bästa rid-jag. Fick inte "ur" mig någon bra känsla, men båda hästarna blev bättre ön när vi startade och i mitt skick var jag nöjd med det. Även om det inte var någon wow-känsla på någon av dem. Men inget bråk eller så heller så jao, ett sånt pass man inte kommer minnas bara. Ett i mängden. Förresten så var Latoya på bock och spark-humör vilket jag kände redan från början. Jag säger inte till henne utan flinar bara och rider vidare. En upptäckt jag gjorde var att hon upphörde helt när hon kom till lite mer arbete. Intressant, men ändå positivt såklart. Annars känns det ju som att ett bushumör skulle eskalera vid mer krav.

  Nytt arbetspass på kvällen och det har gått bra. Jag körde inte ens fel i Gbg. Bara raka jävla vägen till dit jag skulle. Rött nöjd ändå, haha.

  I morgon/senare idag(natt) tuffar jag hemåt igen. Men innan dess; sova! Planen är att sova så länge jag bara kan. Sounds like a plan.

  Bild från när Latoyski provade på mörkerridning i måndags och på när hon hann lägga sig och vila den stunden jag red Aleccis (därav grimman) tidigare idag/igår/torsdag.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.