• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis klinikbesök

  I förmiddags var jag med Aleccis till kliniken. Det är fösta gången någonsin (trots tio år som hästägare) som jag sätter min fot på en hästklinik. Aleccis kollades igenom, gjorde böjprov, och sprang på rakt och böjt spår. Ingen hälta. Alltså hon reagerade inte ens vid böjproven(!). Lite trodde jag hon skulle visa runt om pga rätt gammal häst som tävlas mycket. Men icke. Veterinären berömde henne för sitt goda skick. (Kul!) Det enda var att hon var lite stel bak, liksidigt, vid longering. Men hon är ju alltid lite stel. Är svårt att mjuka upp optimalt när man rider rakt fram, och dessutom har hon alltid så jävla bråttom, hehe. Han avrådde att röntga hoven då det inte skulle ge oss något direkt svar. Det är inte säkert att vi skulle se en eventuell böld där ändå.
   
  Men skulle hon bli dålig igen så är jag välkommen tillbaka. Hon är ju som hon ska nu och jag red henne senast igår, så jag vet ju att jag tog med en häst som ändå är "funktionsduglig" idag liksom. Men så ser det ut. Hon kommer gå som vanligt, och det bästa av allt är att hon hopptränar på tisdag! ÄNTLIGEN!
   
  Jag själv känner att just denna hoppträning kommer vara det som får mig att "sluta känna efter". För är hon fortsatt bra efter den belastningen, så är det inget fel på henne. Magkänslan är ändå positiv, faktiskt. Hon måste bara ha klivit på något då när vi red och hon blev halt efter halva rundan, för sen var hon ju bra igen - dessutom 0 värme, svullnad, puls eller påverkat allmäntillstånd. Det har ju hänt förr liksom, att de råkat trampa på något olämpligt. Jag blev bara så orolig att det var något som hörde ihop med den första orenheten, men nu pekar allt på att "faran är över", och det är som sagt bara att köra på.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.