• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vinterplanen

  Råkade sova bort halva dagen men red Aleccis en sväng och japp, nu är vi något på spåren igen. Det känns bra! Jag har mer beslutsamhet i min grundridning, rider mycket mer sitsen och känner att det går åt rätt håll. Ridningen går ju lite i vågor sådär, men nu börjar det kännas trevligt. Kul!
   
  Planen ser ut som så att A kommer gå en till tävling i december. Sedan har hon ju haft en lugnare oktober och det blir lite halvfart när det krockar med jobb. Så min tanke är att hon inte ska ha någon planerad helvila i vinter, utan rulla på. Sedan faller det sig naturligt att det blir lite nedtrappning och hoppvila just med tanke på omständigheterna - dvs de förutsättningar jag har hästarna på. Väder och vind påverkar träningen och skulle det dessutom bli så att jag blri inringd på jobb så blir det såklart lugnare för A. Men det är min tanke. Hon är så pass gammal med att hon inte mår bra av att stå. Benen blir lite galliga och det blir de inte när hon går regelbundet. Så beslutet är enkelt. Sedan har jag samma mål i sikte som jag hade förra året (och som visade sig vara helt jävla dörätt).
   
  Hon gick Värnamo-cup och Gina Tricot-tävlingarna i Borås, och så en start i Växjö där emellan. Och som hon gjorde det! Fantastiska resultat i snudd på samtliga starter. Jag räknar inte med en repris, men jag siktar på att hon ska gå "fullt" relativt tidigt på säsongen.
   
  Sen kanske det sticker i ögonen på folk att jag tävlar henne så mycket, men jag tänker verkligen nyttja alla år jag har med henne innan hon helt enkelt blir för gammal. Men inte på hennes bekostnad, givetvis. En annan input är också att hon är som allra, allra bäst när hon går mycket.
   
  Latoya ska däremot ha sin unghästvila och det lutar åt att hon står fyra veckor i december. Men jag tänker inte ställa av henne helt. Jo, hon kommer givetvis inte ridas och ingen kommer sitta på henne. Men eftersom hon är lite av ett as när hon är understimulerad (hehe) så tänkte jag lägga lite mer tid på marken med henne. Kanske tömköra lite, möjligtvis trickträna om andan faller på, men framför allt lägga tid på lastningen så jag nästa år kan åka själv med henne om det krisar. Jag kan ju det nu med, men hon förstår inte alltid vad jag vill när jag inte följer med henne in i lådan, så det kan ta allt ifrån 5-45 min att lasta - och det är den delen som ska befästas under vintervilan. Utöver detta är en löshoppning inbokad. Det ska bli en hyfsat händeserik viloperiod ändå, är tanken. Sedan går hon fem pass i veckan från och med januari. Ser fram emot mer ridning, men det är inget emot vad jag gissar att denna dam gör, haha. Hon vill gärna hitta på saker!
   
  Pärl gör det Pärl gör bäst, äter mat, godis, blir kliad, klappad och pussad på och möjligtvis på sin höjd få gå nån sväng om det passar. Pensionärsliv bara.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.