• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från P&J i SBHS med Latoya

  Jag och en ny bekantskap vid namn Amanda åkte på P&J med Latoyahästen idag. SBHS arrangerade denna, i Bråtåkra. Latoya skötte sig bra i släpet den stund hon fick vänta innan vi tog ut henne, men väl ute var hon ganska taggad, haha. Hon kunde inte stå still och sparkade(!) lite hejvilt. Inte åt någon/något, utan det flög lite ben rent allmänt. Hade även lite svårt att sitta upp för hon kunde inte hålla sig i skinnet. Så pass lite har hon ändå varit ute (och dessutom ett tag sedan sist) att jag inte riktigt skulle anta att hon förstår vad det handlar om, men det var ändå känslan jag fick; att hon mycket riktigt visste vad som väntade. Annars kan ju ofta energin och övriga hästar få unghästarna att suga in all energi och dansa runt av just den anlendingen, men nej, Latoya kändes laddad på ett annat sätt. Lite slö i svaren från mina hjälper, men sugen på att hoppa!
   
  Det är lite trångt att hoppa fram, men hon skuttade glatt över det som presenterades framför henne. Red in på banan och blev allt förvånad över hennes reaktion. Hon har aldrig varit där tidigare, är ensam häst och färgglada hinder. Man kan ju tänka sig att hon backar av lite och tittar sig omkring. Men hon det var som att det var världens mest självklara grej! Hon kom glatt in och klart att hon kollade lite, men inte alls som den unghäst hon är utan på ett rätt världsvant vis. Det enda som var lite spooky var läktaren, men annars noll och ingen reaktion resten.
   
  90 cm
  Satte av och styrde mot första hindret i första rundan. Hon kändes superfin! Hoppade okomplicerat ett, två och gick på sex galoppsprång ner till planket som var nummer tre, runt och mot fyran. Jag tog försiktig i henne vilket hon inte svarade på utan skakade lite på huvudet och sprang glatt vidare. Såg att vi skulle gå nära och med stor sannolikhet riva, men jag vet också att jag måste rida på dessa avstånd också så att hon lär sig att bli snabb upp med benen. Mycket riktigt så river vi den ganska grovt med fram. Runt och hoppa vidare över femman, och avslutningsvis sex-sju, på sex galoppsprång. 4 fel, men en jämn, trevlig runda som jag ändå är nöjd med. Känslan var riktigt bra.
   
  Höjning och lite andningspaus när ett annat ekipage red sin runda. Därefter vi igen.
   
  100 cm
  Är på väg stort mot ettan så sparkar av henne likt en b-ponnyryttare men hon fixar biffen, springer glatt vidare till två, och ligger på mot trean så jag byter taktik att låta henne gå på fem, framåt, istället (får ändå inte igenom förhållningarna jag ber om), men hon stoppade själv in ett litet extra så det blev inte så vackert. Fortsatte över fyran, och blev lite samma mot femman, avslutar bra över sex-sju, på sex galoppsprång. Felfritt!
   
  Latoyas första felfria 100 cm! :D Känslan var åter kanon, men egentligen var första rundan lite bättre än den andra. Kul ändå att hon gick nolla, trots två sämre lägen/språng. Skitnöjd med henne och hennes insats!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.