• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Kalmar med Latoya

  Tidigt i morse åkte jag och Amanda till Kalmar med Latoya. Vi har filmat en tävlingsvlogg och det är väl inte jättemycket att tillägga. Men litegrann.
   
  Latoya var uppmärksam på omgivningen (vilket hon får vara) och blir då lite slö (vilket hon förvisso också får vara), och då tar jag inte i henne utan låter henne rulla på så gott det går bara. Det hände dessvärre en grej på framhoppningen till första klassen; hon stannade på oxern och petade ner översta bommen. Vi tappade energi men det var inte vägra-dåligt, verkligen inte. Blev förvånad att hon stannde. Hon måste sedan blivit rädd för oxern och vi kom inte över den. Hoppade krysset och räcket utan tvekan, så sket i vilket sedan och gick in på banan. Det är således därför jag driver henne rätt hårt framåt. Men observera vilken fantastiskt bussig häst hon är som ändå går in och hoppar felfritt när hon knappt ville gå fram till oxern efter den tidigare incidenten.
   
  Valde sedan att hoppa fram inne istället för ute, och hade rätt storta problem. Hon tränger inåt som faaan och jag får inte ut henne med varken innerskänkel, yttertygel eller fulridning med trängande innertygel. Tyvärr var det samma som tidigare; räcket gick bra men stopp på oxern. La ned det ordentligt så hon fick skutta över det och rullade två gånger på det lågt (knappt 80 cm) men hoppade räcket "som vanligt" - åter igen går hon in och hoppar alla hinder utan tvekan på banan. Ett nedslag pga blev inte klar i kombination med icke perfekt väg. Men det var STORT av henne att hoppa igenom sina två rundor med 0 respektive 4 fel, med den sopiga framhoppningen. Hon var SUPERduktig!
   
  Utöver detta visade hon även tendenser till att vara mötesskygg idag. Det började med en häst som sparkade mot sin ryttares skänkel (ej med röd rosett i svansen och vi var inte nära, men vi var efter dem). Latoya reagerade starkt och gjorde en pallnit. Sen var hon skeptisk mot kanske hälften av hästarna.
   
  Mycket intryck och vår längsta resa hittills. Då får man vara lite försiktig. Jag är ändå förvånad av vad som hände på framhoppningen, men tänker inte "göra en grej" av det - men tänker ta med mig det till nästa år när hon sätts igång igen. Då blir det givetvis väldigt små, inbjudande hinder och framför allt oxrar i sann börja-om-anda. Sen önskar jag för allt vad jag fucking är värd att hon blir piggare med mer rutin.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.