• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Jönköping med Aleccis

  Lite bitter och sååå....
   
  Kom ut till stallet i regnet och möts av en helt jävla genomgeggig häst. ROLIGT. (Den enda nackdelen med lösdrift, haha.) Gjorde ett tappert försök att dra över med en rotborste men det var bara att packa med hela lasset med borstar och hoppas på att hon hinner torka på vägen. Hade rätt sen start så det gick betydligt bättre att borsta på plats. Lucky me.
   
  Aleccis var nästan lite slö på framridningen. Slö med hennes mått mätt alltså. Men hade betydligt mer glöd i röven på framhoppningen. Jag satt bara upp, var noga med att spänna upp magen och även att hon attackerade hindren så fick hon bra språng och det kändes bra.
   
  110 cm A:0/A:0
  Kom in på banan och fick en helt annan häst med ytterligare några snäpp högre energinivå. Hon blev så taggad! La en stor volt innan vi red på första; oxer på diagonalen, runt och hoppa linje på långsidan, sex galoppsprång. Råkade rida på sju. Vidare mot nästa linje, andra diagonalen, sex galoppsprång. Denna gång ville jag rida på sex språng, så lät henne rulla lite mer. Aleccis blev därför lite väl snabb i språnget och var i med bak. Klonken var en 50/50 ligga kvar eller falla, men den stöp i backen. Runt och hoppa oxer upp, typ på kvartslinjen, bruten linje mot räcke, sju språng. Kombination på långsidan, oxer in och räcke ut, två galoppsprång. Styrde även på första i omhoppningen som låg på båge fem galoppsprång, lite dolt bakom sexan - vilket inte blev så graciöst. Det hindret kom fort bakom. Gick i mål med bra känsla. Hon låg på rejält men sådan blir hon ju lätt efter att inte ha tävlat på ett tag. 4 fel i grunden. (Fick inte någon film... Bitter.)
   
  Veterinärbesiktning, vatten, mat och vila i några timmar. Sedan ut igen. Hon kändes bättre på framridningen nu, och kändes bra i allmänhet. Banan kändes inte oövervinnerlig. Faktiskt inte superstor, men svårigheter med kombination fem galoppsprång på bruten linje till ett räcke, trippelbarr till räcke och samma linje som i första klassen; kombination mot räcke, lite dolt, på fem språng. Det kändes som det var våra största svårigheter, men inte omöjligt utan snarare som en rolig utmaning och ja, det kändes bra, bra, bra.
   
  Hoppade fram och fick ett dåligt språng för att folk är idioter ":)", och springer i vägen mitt framför hindret när man har ropat att man ska hoppa. Ska man vara bland ekipagen får man ju för fan vara lite uppmärksam! Resten var dock bra och hon var fin på hindren. Inga konstigheter med galopp, distanser eller ögat. Red ner och höll mig i ordning.
   
  120 cm A:0
  Uteslutna på första hindret. Alltsååååååå... Så jävla knäckande. Förstod fan inte ens vad som hände? Jag gjorde som innan? Hon gav inga som helst antydan på att stanna, förrän hon kostade sig precis när hon skulle ta av - som vanligt. Såg sedan på filmen att jag ju rider i ett jävla undertempo!!! Alltså WHY?! Har jag inte lärt mig någonting av våra år tillsammans. Bläää. Så jävla dålig. Klantigt. Orutinerat. BITTER.
   
  Sådärja, bara att lägga det bakom sig och blicka framåt. Vi är allt lite rostiga. Det är ingen hemlighet att vi är som bäst när vi tävlar mycket. Sanningen att säga får vi faktiskt ett nytt försök i morgon igen. Då blir det skärpning!
   
  Aleccis fick inviga det nya (svindyra) schabraket idag. Jag trodde inte det skulle gå ihop sig helt med hennes färg, men jag gillar färger och jag gillar grönt så vem bryr sig. Blev ändå positivt överraskad. Hon är fin i grönt! :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.