• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Livets villkor suger

  Hon satt på en stol utanför klassrummet. Det var inte svårt att känna den känsla hon hade. Det utstrålade sorg i hela korridoren och hon var så himla ledsen. Jag satte mig på stolen bredvid henne, och frågade hur det var fatt.
   
  Det är svårt att leva sig in i andras familjesituationer, och framför allt när det är långt ifrån ens egen verklighet. Vi är fyra syskon, inte bara tighta i ålder utan även nära varandra som personer. Som riktigt bra vänner, och vi systrar har varsin pojkvän som inte bara hamnat i våra liv, utan de har även väldigt nära kompisar och umgås oberoende av oss systrar. Varav två av dem är rena BFFs - tack vare oss systrar. Vi har en helt fantastisk sammanhållning, allihop. Vi syskon har alltid, under hela vår uppväxt, haft en nära kontakt. För mig är det därför en självklarhet att som syskon, och egentligen hela familjen, vara nära varandra rent känslomässigt.
   
  Men denna dag, på högstadiet, med min klasskamrat på stolen utanför klassrummet. Jag minns det som igår, hon var så ledsen. Jag minns inte att det rann tårar, men det var inte långt ifrån. Det gick inte att missa hur förtvivlad hon var.
   
  Denna vän, som egentligen aldrig var någon av mina riktigt nära vänner, är äldst av tre syskon. Mellanbrodern var två år yngre, och den yngsta brodern ytterligare några år yngre. När denna tjej var i mellanstadieåldern så tog deras mamma sitt eget liv. Bara det är det mest tragiska man någonsin kan tänka sig, framför allt för barn.
   
  Just denna dag satt min klasskamrat och sörjde ytterligare ett försök till att rädda syskonrelationen. Hon ville såå gärna bygga upp den i nuläget så trassliga relationen med mellanbrodern. Om jag inte minns helt fel så bodde de inte ens under samma tak. Det fanns inte med någon pappa i bilden, och barnen hamnade lite här och där. Tjejen ville verkligen så himla gärna få upp en bra kontakt med mellanbrodern, men fick ingen respons. Det gjorde henne förkrossad. Jag, som kommer från en helt annan typ av familj, försökte trösta med att de säkert blir mer tighta med åldern. Jag visste inte vad jag skulle säga. Försökte låta väldigt övertygande men även tröstande, men var i själva verket inte så säker på mitt ord som jag försökte låta. Men jag hoppades, oh, det gjorde jag verkligen.
   
  Mellanbrodern hamnade i mina ögon inte helt rätt. Han hade säkert fantastiska vänner, men utifrån var det inte det bästa "gänget". De hamnade i trassel i skolan och hade rätt dåligt inflytande på varandra, men de hade i alla fall varandra. Jag vet såklart inte vad som hände sedan, men jag vet att denna broder tog sitt eget liv för några år sedan. Helt ofattbart tragiskt och jag lider något in i helvete med denna tjej (och resten av hans anhöriga).
   
  Vi kunde låtsas att det räckte med det här. Men icke. I helgen hände en allvarlig bilolycka, med dödlig utgång. En av de tre personerna i bilen avled av sina skador. De andra båda fick allvarliga skador. En av de skadade är den yngsta brodern. Läget ska enligt media vara stabilt.
   
  Det går inte att nämna denna ofattbart tragiska händelse utan att känna djup sorg med den avlidnes anhöriga. Men utöver detta så slogs jag av minnet med min klasskompis, x antal år tidigare. Jag lider något oerhört med henne.
   
  Vet inte om detta är "to much" att skriva ut på en hästblogg såhär, men jag behövde ventilera. Jag har ingen kontakt med denna tjej idag, men jag hoppas verkligen att hon lever det bästa möjliga liv hon kan, trots den historia hon bär med sig. Fan ta livet, och dess vidriga villkor.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.