• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lätt fånget, lätt förgånget

  Trodde inte jag skulle jobba igår, så drog mig på förmiddagen och var inte på väg till stallet förrän nästan lunchtid. Får samtal om att jag visst ska jobba... Åh, planering alltså! -.- Får helt plötsligt skitbråttom för på min dagordning står det att klippa två hästar och rida dem. Grattis... Börjar klippa A, och L välter och häller ut tre tjugoliters vattenhinkar i lösdriften så länge. (Älska merarbete! Suck!) A är bäst som vanligt att klippa. Parkerar henne i lösdriften och byter häst. L redan uttråkad men står snällt. Tar något steg hit och dit någon gång, men inget som påverkar mitt jobb eller som ens beror pga detta. Lika obrydd som sist att klippa. Rider sedan L en sväng, och springer på en granne från byn som vi tar sällskap med en stund. Därför tog rundan lite längre tid än tänkt. Red A med, men bara kort i byn. In, hämta pizzor i farten, stressduscha och iväg till grannkommun. Glömde hälften av mina saker jag brukar ha med mig i fickorna dessutom. Oh, happy day. Idag blir det snart hemresa-turen och i morgon ska jag njuta av nyklippta hästar. Bästa som finns vintertid!

  Jag tänkte bara klippa L nu sist (vilket, komiskt nog, var exakt en månad sedan på dagen) och sen en gång till sista veckan i januari som är min standard som jag inte ruckar på då de brukar sätta sommarpäls tidigt. Men eftersom jag inte ställt av henne än och dessutom grämer mig över att 100g är på gränsen till för varmt tackat, så gjorde jag så att jag klippte henne igen. I efterhand känns det som rätt val. Hon går för övrigt p&j i helgen. Hoppas på bättre lycka då, än sist när hon blev dålig.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.