• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kondition

  I det väder och väglag som varit nu har jag som sagt inte kunnat rida något som helst lydnads-pass, utan det har uteslutande blivit kondition av hela slanten. Och visst har hon bra kondition, Aleccis! Det är ett bra kvitto då jag ju vill ha henne i god koncition så vi kan starta fälttävlan när det passar i den annars ganska hopp-täta kalendern.
   
  I onsdags tog vi en längre tur och var ute i en timme och fyrtiofem minuter. En hel del galopp, men även långa skrittsträckor. Först red vi bort till oljetorpet, sedan genom en hage, skogsgrusväg, grusväg, asfalt, grusväg, skogsgrusväg igen. Aleccis ville ligga på när vi började närma oss en riktigt, riktigt saftig backe. Den är både brant, svänger och är lååång. När man tror man är klar så har man en tredjedel kvar. Denna ville jag att hon skulle ta på lite mer styrka, än just ren hastighet. Så jag sänkte energin och fick tillbaka henne jättefint, lugnt och "ärligt" liksom. Där jag hon inte låg på någonting, utan att jag kunde lätta rejält i tyglarna. Sedan riktigt jobbade hon sig uppåt och efter halva backen släppte jag tyglarna helt. Höll dem i vänsterhanden, två dm från knäppet, och lät högerhanden hänga. Stod och följde med uppåt, och hörde hennes nöjda andetag. Helt fantastisk känsla! Så tog vi hela backen - och det var faktiskt över förväntan. Skrittade ett par kilometer efteråt, vilket var perfekt för då följer vi en mer trafikerad grusväg som var hård och isig. Skritt it is! Skrittade även genom en hage, och följde en stig. Närmade oss vår by så sakteligen och gissa lyckan när jag ser att den skogsgrusväg i lätt uppförsbacke är FULL av fallna småträd?! Både jag och hästen blev lika glada. Så dem skuttade vi över och det blev lite allt möjligt med avstånden (typ studs, snabba studs, studs med längre mellanrum och fler galoppsprång mellan vissa). Jag räknade inte, men det var garanterat över tio träd. Skrittade nedför himlabacken och hade mer galopp framför oss. Även trav, och sen skrittade vi av två kilometer hemåt. Det var ju inte riktigt full galopp heybaberiba hela tiden såklart.
   
  Det var så underbart att vara ute på en lite mer rejäl tur, och gissa om Aleccis var plaskvåt efteråt, haha. Och jag med för den delen.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.