• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Genrep och uppdaterat täcke

  Aleccis och jag genrepade lite idag. Hinder, alltså. Hon var på, och två gånger blev det fel; första gången hade jag en plan klar, men höll den inte och var på väg i ett mellanläge. Andra gången var det bara farligt så styrde undan, hehe. Annars har hon gått som faaaan idag. En jävla hastighet och frågan är hur mycket kontroll det egentligen är. Eller rättare sagt, vem av oss det är som har kontrollen. ;)
   
   Min plan för dagen var att rida ur sväng, så hade tre hinder till min hjälp. Ett räcke på långsidan, men inte på mitten, utan lite längre ner, runt och (högersväng) oxer på diagonalen, ganska nära väggen och ett räcke ur vänstersväng. De båda digonalhindren stod även så de gick att gå på båge, sex galoppsprång om man höll ut vägen, och räcke-räcke blev även bruten linje på fem galoppsprång.
   
  Aleccis var väldigt ambitiös och det bästa på hela dagen var faktiskt att hon själv backade av litegrann själv när det behövdes. Hon är alltså MYCKET bättre på hela hopp-grejen när tempot läggs upp. Det enda blir ju då språngkurvan som kan bli sämre, men idag märktes det inte alls. Hon är både snabb och hoppar väl. Dessutom kommer vi rätt varje jävla gång när jag rider henne framåt. Säga vad fan man vill, men har man aldrig haft en sådan här häst så vet man inte hur det är att sitta på. Det är fan inte lätt, och det är inte alls enligt skolboken. Men det är såhär, eller inte alls. Tydligen. Det har hon gjort klart för länge sedan.
   
  Men även om det kändes bra och jag är nöjd, så gör jag klassbyte till söndagen. Jag är så rostig mentalt och jag vill inte ha massa hjärnspöken som tvivlar nu. Därför blir det 110 och 115, och så får vi se om det möjligtvis blir sista tävlingen för i år. Hon är anmäld till en lokal som vi eventuellt avslutar säsongen med, men i vilket fall så är vi på sluttampen nu. Känns tråkigt, men det är bättre att släppa pressen och istället fokusera på ridning, träning, hoppning och därefter ladda upp inför vårens tävlingar istället.
   
  Förresten, jag skrev ju att själva hoppningen gick bra, för det kändes bra. Men hon är fan inte rolig på backen nu. Vi kan bara rida rakt fram och det blir inte bra. Hon tränger på innerbogarna som fan just nu, och det känns värre än någonsin. Men det allra värsta är att jag inte kan göra något åt det ":)". Har ingenstans att rida nu då det är alldels för mjukt i backen för någon form av dressyrridning eller trim för att hålla till på ängarna. JA, DET SUGER. Välkommen till livet som bonnahäst. Givetvis påverkar detta också hoppningen.
   
  Positivt är däremot att Nisse har varit i Gekås och så jag kunde be henne köpa med en Horseware-täcke till Latoyahästen. Det var uppskattat. Typ. Det sitter i alla fall mycket bättre framtill än det andra, men 100g är i varmaste laget. Hon är lite väl varm under täcket, och det gillar jag inte. Det ska alltså inte vara varmt under täckena när de ligger på hästarna, max ljummet på sin höjd. (Men inte heller kallt, såklart.) Jag håller tummarna för några fler minusgrader!
   
   
  Det sved att få in snö i såret sa Latoya, så jag har envisats med att hålla henne lindad, med en handduk under, men nu när det smält undan lite så tog jag av lindan igen. Tack och lov verkar det som att det fungerar och att hon inte har ont av det, för nu når snön inte upp (om de inte prompt ska plumsa i orörd snö i den kohage de "efterbetar" (iaf innan snö kom). Håll nu tummarna att såret ger med sig någon jävla gång. (Idag såg det bra ut.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.