• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En förutsättning för tolernas

  När jag var ute och red nu senast så slog jag av tanken att jag är så himla nöjd med min egen "vintergarderob". Det gör att jag alltid har kläder oavsett vinterväder (slask, minus) och detta i sin tur gör att jag inte störs så mycket av just vädret, utan kan fokusera på hur fel alla andra gör med sina hästar hela tiden, HAHA, eller bara ta och fokusera på det viktiga för dagen. Tänte dela med mig av vad jag har i garderoben (lögn, allt ligger i en hög på golvet).
   
  Muckboot-stövlar. Det är stövlar i neopren som både är täta och varma. Bästa tänkbara vid all form av stallsysslor men lite klumpiga att rida i. Jag använder dessa när det är så mycket snö att jag riskerar att få in snö i skorna annars. Har stövlarna om det är mycket slask. En annan fördel är att de är supersmidiga att ta av/på, men en nackdel är att de är lite hala mot is.
   
  Vinterkängor. Denna vinter (när mina gamla kängor är förbrukade och kastade) så fick jag faktiskt ett par så gott som helt nya kängor, men som var köpa i fel storlek. Tur för mig! De sitter som en smäck, nämligen. Det är faktiskt ett par vandringskängor egentligen, i Goretex. Jättenskön att gå i, men återigen - lite klumpiga att rida i. Dock bättre än Muckboot-stövlarna att rida i, så är det bara kallt (alt. lite geggigt) väljer jag vandringskängorna. Nackdelen är de långa snörena och att det tar sådan tid att ta av/på dem. Dvs hellre stövlarna än skorna på tävling, när man ska byta skor några gånger under dagen.
   
  Undertill har jag olika kombinationer; nollgradigt så är långkalsonger (termoleggins faktiskt, men det är ju samma sak) och ridbyxor vad jag har på mig. Det är betydligt smidigare än termobyxor, men inte lika varmt. Nästa steg är som sagt termobyxor, oftast med bara långkalsonger under. Skulle det vara väldigt kallt blir det långkallingar, byxor och termobyxor. Är det dåligt väder blir det oftast långkallingar och regnbyxor. Långkalsonger är fan underskattat. Fler långkallingar till folket!
   
  Utöver tjocktröja/-or upptill väljer jag antingen en fleecetröja med vår/höst-jacka över när det inte är skitkallt. Fryser det på så åker vinterjackan från Spooks fram (det går inte att frysa i den! Den är bäst!). Däremot om det regnar så har jag två varianter; antingen fleecetröjan och regnjacka/vår-höst-jackan och regnjackan, och om det är allt; alla tre; fleece-, vår/höst-, och regnjacka. Då börjar det bli lite knöligt.
   
  På knoppen då. Är det inte så kallt så använder jag GPA-hjälmen hemma. Men nu när det varit minusgrader är det den kära gula mössan som fått agera livrem. (Falsk sådan, men så jävla skön. En vill ju inte bli förkyld!) Är det svinmegaasjätteskitkallt (eller bara känns så) så har jag kombinerat mössan med huvan på jackan. (Skulle jag ha dödsångest så har jag mössa av rånarluva-typ som jag kan ha under den andra hjälmen, men det är inte samma sak som en tjock, go mössa.)
   
   
   
   
  Regn är ju typ bara ett problem när man inte är klädd för regn, och detsamma gäller kyla. Jag håller iaf humöret uppe mycket bättre när jag är ordentligt klädd för väder.
   
  För min del har jag ett bra facit på om jag klätt mig rätt. Är jag lagom varm på kroppen så behöver jag ha mina händer som "temperaturreglerare" och kan absolut inte ha vantar på mig. Om jag däremot behöver ha vantar på mig - då har jag inte riktigt klätt mig tillräckligt varmt. Jag är "varmhudad", och hatar att vara varm om händerna.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.