• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens träning

  Idag tog jag och Aleccis upp träningen för K som vi la på hyllan för typ två(?) månader(?!) sedan. Det blev så av diverse anledningar, bl a den hälta som uppkom efter skoningen förra gången. Men nu är vi på gång igen!
   
  Jag orkade inte ta transporten för jag tycker det är så jävla träligt att mocka den i mörker, haha. (Fun because it's true.) Så jag tog mitt dunkande huvudvärk, packade med mig headset och slängde på mig de svinkalla ridstövlarna och svinkall hjälm och gav mig iväg ridandes till ridhuset. Tar ca 45 minuter enkel väg. (Ja, det var kallt.) Red träning och snackade efteråt, och begav oss hemåt sedan. Totalt 3 timmar och 10 minuter på hästryggen i ett par minusgrader. Låter helt normalt i mina öron, haha. Men jag hade hellre haft muckboot och min kära gula mössa, med handen på hjärtat.
   
  Vad gäller träningen så blev jag positivt överraskad. Trodde verkligen vi skulle få börja om från början för det har känts sådär och, jao lite rostigt i allmänhet faktist. Men nej, vi kunde typ bara fortsätta där vi slutade! Det går lite i vågor, ibland känns det riktigt bra, men sen tappar vi det lite, och så går det så. Men överlag så är min högerhand skitdåligt som ytterhand, och vänster är lika dålig som innerhand, haha. Det är lättare med mina fysiska snedheter att rida i höger varv - men inte fan blir det bra för det. Jävlar vad mycket det är att tänka på! Jag upplever mig ha sämre motorik i vänsterhanden och det är väl därför den lämpar sig bättre som ytterhand. Och min högerhand är för ostadig/otydlig som ytterhand. Vi red öppna i skritt och trav och där verkligen fick känna hur ett stöd i yttertygeln SKA kännas. Iaf för mig och A. Men det är svårt att hitta dit på egen hand. Och jag fortsätter att gräma mig över att jag aldrig fått lära mig detta från början. Jag ska nu alltså försöka hitta detta på egen hand när vi rider till vardags. Lättare sagt än gjort, men det är bara att kämpa på!
   
  Aleccis är fantastisk att träna med. Hon känns även så "mottaglig", även om hon kan börja nöffa ibland och börja varva upp när det blir lite mycket energi, så är vi snabbt tillbaka på jorden igen och jag får verkligen rida henne. (För några år sedan fanns inte det på kartan.) Sedan att jag har en heeel del av jobba med är en annan femma. Men jag är så jävla glad i den här hästen. På hemvägen i mörkret blundade jag och kände verkligen hur jävla bra jag sitter på hennes rygg. Inte fysiskt - det finns nog ingen häst jag ramlat av så många gånger, hahaha. Me det är som ett klick, likt ett hänglås som låser oss samman. Älskade, älskade häst. Så positiv alltid, och bäst på alla sätt och vis.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.