• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Be careful what you wish for

  Hovis var ute i morse så nu är båda bruna nyskodda och inte bara det - julpyntet är på! Snösulor och brodd, så nu inväntar vi bara snön. JA, snö. Orka med denna geggiga sörja... A gick ett pass först, och därefter gick Latoya en sväng också. Inget märkvärdigt för någon av dem egentligen. I vänstersvängar/korsningar så knuffar jag ut A åt vänster undan innerskänkeln, framme vid bogen. Jag har klumpigt nog inte ens tänkt att den lilla möjligheten ändå finns när vi är ute och rider. Men nu så! Ambitionerna har höjts ett snäpp, haha. Latoyskipojski fick göra lite färre men mer extrama tempoväxlingar. Jagade på henne framåt så hon verkligen fick ta i framåt, och satt upp och plockade hem henne igen. Så duktig! Gjorde ett par stycken sådana för variations skull.
   
  Hovslagaren öste som vanligt beröm över mina hästar, och mest över A. Drömhovslagarhästen. Drömhästen på alla vis. Men visst är även L en klippa! Hon har aldrig varit komplicerad, bara ovan, men tanken slog mig tidigare att hon numera verkligen stämmer in på det klassiska (och vad man borde kräva av en häst som ska "fungera"); okompliverad i alla hantering; sko, duscha, lasta - och den sista delen är väl egentligen klippningen, som blev introducerad för första gången för en dryg månad sedan och men nu är vet jag att det inte bara var nybörjarflyt utan att hon är helcool att klippa. Perfekt, bättre förutsättningar än så (på marken) kan man knappt ha. Har även tagit tag i det där med att vara konsekvent vid uppsittning, haha. Jag "orkar" ju inte att de ska stå still, utan de får gärna börja gå iväg. Vem har lust att växa fast liksom? Men nu så blir det ordning på torpet där också.
   
  Det egentligen enda som är lite bökigt är ju att hon ibland inte riktigt står still på nya platser när man ska sadla. Men det ser jag inte som något problem. Det går alltid att göra i ordning henne, men jämfört med The Boss Aleccis så har Latoyahästen lite att lära. Men man får vara lite nyfiken på omgivningen när man bara är fyra och fortfarande förhållandevis ovan vid tävlingslivet.
   
  Jag är i vanlig ordning nöjd med dem och är ännu gladare att jag har dem. Lyx.
   
   
  Har kollat på filmer på både mig och mina hästar, men även andra hästar. Kan inte annat än att verkligen känna med i den uttrycket i printen ovan. Älskar verkligen min glada, bruna, älskade häst! <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.