• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Var är mina rosa moln när jag behöver dem?!

  Jorå, dagen har varit sjukt bra (om man bortser från min sugiga kropp), och själva ridningen.
   
  Åkte ut till hästarna och skulle rida med Ida och Pärla; valde faktiskt att ta Latoyahästen, och vi band upp dem ute. Gick super - tills hästen kom på att hon inte ville stå där längre. ÅÅH. Så nu har hon inte bara slaktat grimman två gånger (morr) utan även lärt sig att hon är stark. Sedan lyckades hon skaka fram tyglarna och samtidigt kliva på dem så nu har hon avverkat två av totalt två tyglar med. Det går bra nu ;) Jag höll i knäppet när vi skrittade av, men inte krampaktigt, så när hon vevade med huvudet så föll de ur mina händer och fram. Tajming att hon just då skulle ta ett steg med "rätt" (fel...) framben. Murphus lag </3
   
  Generellt hade hon en tjurdag idag. Hon ville minsann bestämma. Men det gick ganska bra ändå. Vi red i byn och sedan introducerade vi även flugebyrundan efter den vanliga dahlsedarundan som är den hon gått i byn hittills. Hon gillar nya vägar så hon blev mer positiv efter att vi red just flugebysvängen. Sedan var hon generellt trevligare och hade mer bjudning efter det. Hon gjorde en halvbock i sista galoppfattningen för idag. Äsch, hon kommer bli bra hon också, en vacker dag. Haha, just nu ska vi bara komma fram till vem det egentligen är som har sista ordet. (Gå fram eller dö, är också en regel hon ska lära sig med tiden, höhöhö.)
   
  Jag är glad att jag har hållit mig på vettigt humör, trots att det mesta var lite motigt före och under dagens ridtur. Det är lite "skratta eller gråta-nivå", men förutom lite suckar/morr och en bön till någon gud att "snälla håll, snälla håll, snälla håll" (ang grimman, grimskaftet och kroken i väggen - som alltså inte höll, grimman alltså - men kroken och favoritgrimskaftet höll, phu!), så var det bara att se framåt. Hon ÄR en trevlig unghäst och eftersom jag inte har några planer på att sälja henne kan jag berätta om denna skitdag, haha. Jag hoppas att de där tjurtendenserna har gått över tills imorgon ;) Hon är helt klart den mest stoiga häst jag haft hittills. Men vad hon inte vet är att jag är rätt tjurig och envis jag också :] Jag förutsätter dessutom att det blir bättre med tiden. Fyraåringar är trots allt fyraåringar, om man nu ska "vara sån".
   
  Red Aleccis efteråt. Skogen och byn, och nej, det var inte det bästa vi har gjort heller. Men vi är lika glada för det. Och Aleccis skulle minsann aldrig; "tro inte att jag tänker springa bara för att du sitter där och driver för allt vad du är värd", haha. Alltid något. Nej det gick ärligt talat rättså pissdåligt (noll kontroll, chokladboll) att jag styrde in på en äng till slut och bad om lite uppmärksamhet där uppe. Ho-ho, är det någon hemma? Skrittade resten sen för att inte väcka björnjäveln inom henne som jag nyss fått till att somna. Äääääsch, imorgon hoppar vi. Det är grejer det!
   
   


  Kommentarer
  Caroline och unghästen Stina

  Vilket underbart inlägg om hästarna och deras viljor! Förstår frustrationen och beundrar "imorgon-är-en-ny-dag-tänket"

  2016-05-03 @ 07:47:58 | URL: http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.