• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Sävsjö; Latoyas första pay & jump!

  Min planering höll skitbra. Det är jag lite extra nöjd med, haha. Sedan tuffade vi iväg och detta var första gången hon åkte transport längre än typ fem minuter, förutom när hon åkte från Estland då, men då åkte hon b-kortslastbil. Hon stod bra och åkte snällt där bakom, var laddad när vi kom fram och lite lätt svettig på halsen men annars verkade hon oberörd, och pigg och glad. Hon fick till och med stå och vänta, vilket hon inte heller behövt göra innan, men just stå still är inte hennes starka sida, så det var kul att hon stod jättesnällt i de ca 20 minuterna som hon fick vänta. Att lasta ut och ta på sakerna gick också bra. Lite snurrar hon ju runt och så, men det ingår ju, haha.
   
  Hon kändes pigg och glad att skritta fram (men var lite rädd för två små, små minishettisar i en hage brevid, haha!) och rida igång inne i hagen. Vi travade lite och galopperade typ två varv i varje galopp sedan väntade vi på att få komma in i ridhuset och hoppa fram. Just när hon skulle gå in där så kom jag på att jag ju inte ens har ridit henne i ridhus innan, haha. Aja, mycket nytt på en gång. Hon har däremot varit i ridhus innan, så själva grejen i sig är ju inte helt ny. Men hon stod och kollade in genom dörröppningen lite innan hon vågade gå in. Där inne gick det bra, fast hon gjorde ett skutt över en gropig del i underlaget som såg annorlunda ut. Typ som Lillis brukade göra. Vi travade mot hindren och tog dem sedan i galopp, bara ett par språng och hon kändes trevlig. Hinder är ju hennes grej, kan man säga. Ska hon strula så sker det snarare mellan hindren, vilket inte är någon som helst nyhet om man säger så ;)
   
  60 cm
  Hon gjorde en så bra runda! Den kändes ganska balanserad och hon svarade framåt varje gång men stack inte en enda gång, så det var en jämn och trevlig runda. Supernöjd med henne! Hon är ju inte särskilt reglerbar, utan hindren kommer lite som de kommer - dvs, ibland nära och ibland lite längre ifrån. Det bekommer henne inte, och hon hann över alla bommar i tid så vi seglade in och satte en felfri runda. Heja hästen!
   
  Sedan var det ganska lång vändetid, då jag hoppade över en höjd. Vi skrittade runt i hagen och väntade. Det tyckte hon var lite långtråkigt och drog mycket i tyglarna gång på gång. (Men att sitta av och tro att man ska kunna parkera henne och att hon ska stå still är att hoppas på för mycket. Skritta runt var jättebra.) Sedan fick vi äntligen hoppa fram för andra gången. Hon hade tröttnat lite och var lite sur mot drivande hjälper, men hoppade bra. Jag ville inte hoppa så mycket och när hon först tog ett par språng bra och sedan surade lite så tog jag bara ett språng till och sedan var vi nöjda. Vill ju inte tjafsa med henne eller göra henne mer sur.
   
  80 cm
  Hon fattade först galopp och galopperade på framåt, men sen sa hon tvärnit och gick inte fram så bra. Försökte rida mot hindret men vi kom inte riktigt dit. Vi kom inte igenom starten utan jag gjorde ett nytt försök och försökte få henne att trava och travhoppa första hindret. Det gick, om än lite motvilligt, och sedan började det flyta på. Det kändes bra, men första rundan kändes riktigt bra, så denna var helt klart godkänd men hon var inte lika balanserad och det blev lite ojämnt. Hon är helt otittig på hinder, och i denna start fanns det plank och grind - inget som hon ens la märke till. Fantastisk häst! Bommarna låg kvar även denna gång och vi satte vår andra felfria runda! Så duktig.
   
  Att lasta för hemresa var lite svårare då det är så mycket annat att kolla på, men efter en stund så kunde vi bege oss hemåt. Hon åker bra, vilket såklart är skönt. Just nu åker hon smalt, för man vet ju inte hurdan hon är. (A är bredåkare. Pärla med... Lillis åker smalt.) Men hon stod bra och verkar få tillräckligt med plats så det är jätteskönt. Tanken är ju att alternativen att kunna åka med två hästar ska finnas, och då underlättar det rejält om hästarna kan åka smalt. Hon hade inte ens bajsat på hemvägen (gott tecken!) men var ändå glad att få komma hem och ut i hagen igen. Jag tycker om min unghäst <3 Det blir bra det här!
   
   Filmtajm!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.