• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat fälttävlan H90 i Kinda RF med Aleccis

  Dressyrmomentet
  Hon kändes trevlig och fin på framridningen! Galoppinslag här och där och halvdåliga halter men kändes stadig och mjuk i övrigt. Det kändes riktigt bra. Red ner till nästa bana, typ som en större variant av collectingring. Där blev hon spänd och tittig på det runt omkring. Jag i min tur visste inte hur jag skulle reda ut det och blev typ lite sur på henne då och då när hon inte lyssnade, vilket inte blev bättre. Tappade allt hopp typ tills det var dags att gå in på banan. Jag var liksom inte sur på henne, men jag surade till när hon inte lyssnade. Är inte långsint, så tog inte med oss det in på banan.
   
  Med tanke på hur illa det nyss känts så var det väl ändå hyfsat, men med tanke på hur himla fin hon var att rida fram så kändes det... skitilla. Var inte alls nöjd. Bara besviken. Lyckades hålla henne från galoppinslag i traven men gjorde massa andra fel i stället. Uppridningen var väl någorlunda men jag kände att hon inte alls var sådär trevlig som hon varit tidigare. Travökningen blev sen och jag vågade inte riktigt "skjuta på" 100% med risk för galopp, så fegade något. Serpentinerna kändes ojämna sett till storleken men trevliga att rida. Fick 7 där (en av två). Fick bra kritik för avbrottet till skritt samt eftergiften där, trevligt. Lite halvdassig trav på det. Red sedan dålig väg i första galoppvolten (märkte att jag planerade min väg dåligt och efter halva bara "detta kunde jag ha gjort mycket bättre" = ingen kul tanke. Lite sent påtänkt, om inte annat). Formade dåligt också. Längningar har hon gjort som en jävla kung när vi tränat. Alltså SÅÅ bra. Eftergiven men massa tryck, låg kvar hos mig och sen var det bara att samla upp. Ville givetvis inte känna på dem på framridningen eftersom jag inte ville elda upp henne mer. Satte tryck och BAM så visste hon inte vad jag ville och blev skitspänd, hoppig och det blev pannkaka av alla våra fina poäng som vi skulle samla där. Skit. Fegade i traven för det är mellan galopperna som hon brukar vilja stoppa in mer galopp. Gjorde en urkass skitdålig halt. Eller ja, knappt. Knappt en halt. Jag upplevde som vi stod still (men alldeles för kort) för när hon ville rätta, så tänkte jag att det var bättre att rida fram igen. Lite dumt, för vi stod still typ 5,5 sekund kortare än de 6 som var planen. ILLA. Nästa galopp var också dåligt formad (som jag tragglat med att forma henne i galoppen - varför jobbade jag inte bara lite?!), och ett nytt försök som blev en ny pannkaka av en ny längning. Volten vet jag inte riktigt hur jag ska göra, så den var väl varken bra eller dålig. Ett gott försök till uppridning iaf, och bra, jämn halt i slutet. 58,5% och tredje sist i resultatlistan so far; 23 av 25. Wo-jävla-ho. Starkt jobbat osv... 62,3 straff.
   
  Hoppmomentet
  Banan var lätt, både byggd (snett i genom, långsidan, snett i genom, bruten linje, bruten linje) och sett till hindermaterial. Sprang den (ordagrant) och försökte sedan att inte krocka med andra som hoppade fram. Vi var tre på en typ 20 metersvolt(?) med hindren på medellinjen och ja, det var TRÅNGT. Tog lilla två gånger och oxern en. Det var nämligen så att de skulle på och börja sänka hindren sedan. Värma upp genom att hoppa varje jäkla litet hål på hinderstödet. Alltså 90-hinder typ. Det värmer man ju typ upp på. Jag gör iaf det. Inte fan skulle jag få för mig att plocka ner och rulla hundra språng över så små hinder i alla fall. Aleccis kändes taggad och bra, så jag valde att rida in rätt snart istället.
   
  Jag råkade lägga henne väldigt nära några gånger och la in ungefär två hundra extra galoppsprång mellan andra och tredje hindret, men annars kändes det jättebra. Aleccis dagsform var perfekt och hon var så glad och taggad. En rätt okomplicerad noll-runda, även om hon fick häva sig över ibland. (Förlåt hästis.) Felfri både på hinder och tid. Klättrade knappt något, men låg nu på plats 18 av 24 (ett ekipage som fått bryta pga för många fel och därmed inte är berättigat att starta terrängen).
   
  Någon timmes paus (rätt stor skillnad på typ en timme och sju(!) som det var... i Udden? Aja, vet inte. Men här var det bara en hästklass (resten ponnyklasser) så då blev det bättre flyt. Gick terrängbanan, åt därefter en pytteportion (VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ALLA SOM LÄGGER UPP MAT?! Så jävla provocerad av de fruktansvärt små portionerna... ILLA!!) och tog sedan ut Aleccis igen för veterinärbesiktning. Uppsutten bangång därefter och sedan en kort paus innan det var dags att rida fram.
   
  Terrängmomentet
  Aleccis var helt fantastisk! Taggad redan på framridningen och det var som att hon visste precis vad hon hade framför sig. Fick till en bra start och hon studsade nästan genom startfållan för att få komma iväg (men jag var tvungen att hålla henne så vi inte skulle råka tjuvstarta). Sen iväg! Som en virvelvind över första och andra hindret, ner för en ganska brant stig, längs en skogsväg, upp igen och nästan lika brant det, men hinder tre i slutet av backen. Bort till fyran och över den, fortsatte över femman och runt för att sikta på sexan. Tappar stigbygeln och föredrar helt klart att ha den innan vi hoppar och lyckas efter flera försök faktiskt få in foten strax innan språnget. Mellan sexan och sjuan slutade jag bromsa för att se vad som hände och hon drar på som helvete, haha. Får någorlunda balans och kan erbjuda vettig avsprång över sjuan. Hon flyger även över åttan och nian, och vi får till diket, nummer tio, helt perfekt. Framåtgalopp men inte hetsigt utan att hon måste hinna uppfatta diket (mycket grönt men nivåskillnader = lätt att missuppfatta), ett nära avsprång så hon nådde över det ojämna vid kanten. Lite vingligt vid elvan, vagnen, men hon laddar för fullt och köttar. När vi kommer till vattnet så hoppar(!) hon i, haha. Fortsätter uppför tretton och går lite stort men inte farligt över fjorton, seglar därefter över nummer femton och i mål. Felfri med tiden 03:42, optimaltiden var 04:56 (kan missa på någon siffra, men däromkring). Var orolig att vi sprungit för fort och skulle få mer straff för det, men vi klarade oss. Helt felfri terräng alltså. Några hinder kom vi nära (blir lätt så när hon ger fullt mot dem), men aldrig så att hon slog i, bara så att språnget inte blev så snyggt när hon viker sig över eller liknande. Men känslan här i terrängen var perfekt!
  Vi slutade alltså på 62,3 + 0 + 0 = 62,3 straff.
   
  Klättrade tyvärr inte alls mycket trots det resultatet, utan slutade på plats 15 av 21. Är så jävla skitmissnöjd över vår urusla dressyr. För resten var BRA. Och är missnöjd med vår plats i resultatlistan också, såklart.
   
  Det var "tyvärr" väldigt hög standard i terrängen och nästan ALLA var felfria och snabba. Visst, det är väl kul för de som tar sig runt och så vidare, men ärligt talat. Terrängen ska vara utslagsgivande och nu var den väl helt enkelt "för lätt". (Eller var vi som startade bara väl förberedda? Vem vet.) Det känds ändå fel när ekipage efter ekipage var felfria för just terrängen ska vara något att bita i, och just här, nu, idag, så var den inte det. Bra att börja med dock om man önskar inbjudande och av det lite lättare slaget.
   
  Jag är lat (läs; trött och har fet tidsbrist; Måste. Sova. NU.) så slänger bara upp en oredigerad headcam-film till att börja med. Glömde stänga av den så den sista biten är från när vi travar av bara. Inte ens jag har orkat kolla klart på det, haha. Det är hoppigt och rätt kasst överlag, men denna gång så ser man i alla fall hindren! Kameran är en lågbudget variant, så jag är bara glad att jag lyckades få till lite denna gång. Resterande filmer kommer imorgon!
   


  Kommentarer
  MariaG

  Fast nu är ju det här debutantklassen, jag tycker det är bra att terrängen inte är för svår, det är ju i den här klassen man börjar, det ska kännas lätt och roligt, man ska känna att man klarar av det. Det är i dressyren man sätter nivån, den som får minst straff i dressyren är ofta den som kommer i topp, totalt sätt.
  Maria

  2016-05-22 @ 21:29:05


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.