• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat dag 1 i Bankeryd med Aleccis (7/5)

  Alltså vädret! Jag åkte i utkanten/genom Jönköping för att plocka upp min hästrädda och hästallergiska kompis (som råkar vara världens bästa och inte bara stället upp med sovplats utan även en hjälpande hand, sällskap och filmning! Så tacksam <3). Anlände i helt okej tid, så hann göra henne hemmastadd i boxen och även äta lunch innan det var dags för bangång till första klassen.
   
  Känslan jag hade med mig var positiv. Aleccis har som sagt varit riktigt fin på hinder, och även på marken, enda sedan Eksjö faktiskt. Så jag var inte särskilt nojig. Men tävlingsjäveln i mig blev ändå lika nervöst taggad när jag väntade på vår tur (blir ju inte det längre på samma vis i småklasser, men nu blev jag det igen). Framridningen och framhoppningen flöt på bra. Jag var mån om att inte rida på så mycket, utan ta skrittpauser och inte alls hoppa många språng. Bara värma upp och vila henne till start, då det var så varmt.
   
  100 cm A:0/A:0
  Denna runda är jag verkligen nöjd med! Den är jämn och trevlig och jag kan ge henne bra lägen på varje hinder. Fick verkligen en helt fantastiskt bra känsla och det kändes som att vinna mot allt tvivel i världen. Rundan i sig räckte till en andraplats efter en felfri och snabb omhoppning. Är extra nöjd med det gula hindret i omhoppningen: det tar vi snävt. Jag fick verkligen tillbaka Aleccis och vi kunde rida väl och balanserat mot det. Åh, vad allt kändes bra. Gråtfärdigt-bra, liksom.
   
  Jag sa högt till mig själv "stöd, galoppera genom svängen, stöd, stöd, stöd" osv, för att verkligen komma ihåg att stötta henne. Men när hon känns såhär så vågar hon ändå. Jag hade aldrig ridit som jag gjorde i omhoppningen om det inte var så att hon kändes "som vanligt" - vilket hon ju gjorde. Men det är verkligen ett framgångsrecept för min/vår del att jag påminner mig genom att prata med mig själv när jag rider.
   
   

  Vilopaus med mat och vatten i boxen och sedan dags för nästa klass. Mitt upplägg vid framridningen var detsamma; värma upp kroppen men rida så "lite som möjligt", inklusive hoppa så lite som möjligt. Vissa språng var sådär - antingen dåligt tryck så vi rev eller så hittade jag inte läget och lät Aleccis rusa. Satt upp och satte både tryck och stöd i henne så vi fick ett bättre språng innan det var dags. Skönt för skallen, även om de sämre sprången också satt med. Aleccis verkade dock helt obrydd av att jag var (kände mig) så ojämn i min ridning på hindren.
   
  110 cm A:0/A:0
  Jag är nöjd med denna runda också, men den var inte perfektion - vilket den andra typ kändes som. Aleccis är 100% sig själv och det var "bara" att rida på. Svängen i omhoppningen mot det bruna är en av två grejer som jag inte är helt nöjd med. Både hon och jag såg att vi var tvungna att rida framåt för att räcka fram och det var mer tur att vi inte rev det hindret. Till näst sista var det inte heller jättelätt att rida, då hindret stod i vinkel så om vi hade svängt "snyggt" hade vi "missat" hindret, därför var jag tvungen att hålla ut och Aleccis blir lite 50/50 vart vi ska men är ändå såå med och väntar på besked. Sen går hon allt hon kan mot sista och jag försöker hålla ihop det så gott jag kan. Vi gick i mål med en felfri runda igen och denna gång vann vi! Även om rundan inte är helt perfekt, så kändes det dock fortsatt skitbra.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.