• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Rätt stabilt

  Att komma hem från jobbet kl 04 och direkt sova, för att sedan gå upp, äta frukost, rida, äta mat, duscha och sova igen (dvs ett "vaket dygn"/vaken tid på max 8 timmar) för att nästa dygn gå upp klockan 03 och börja köra dag kl 04 tillhör inte vanligheterna. Men nu är det precis vad jag har framför mig. Sovdags, alltså. Det blir en specialare nu där jag har bytt pass med en kollega nämligen. Känns ändå skönt att "vrål-vända tillbaka" dygnet efter de senaste nattveckorna mot de kommande dagveckorna. Dessutom vankas det fälttävlan på söndag och då är det minsann tidig uppstigning som heter duga. Eller, just denna gång är det väl rätt tidigt men inte ohumant. I Udden sist ringde alarmet klockan 03. Tur man är rätt van vid de tiderna med tanke på jobbet, haha :)

  Hästarna då! Latoya gick mycket riktigt i skogen. Ganska mycket galopp! Pigg och glad tjejhäst. Hon har lärt sig var vi galopperar nu, haha, så det är snarare hon som föreslår galopp än jag som ber om det. Sedan skrattade vi uppför Himlabacken (och NERFÖR! Ojojoj, framsteg! Hahaha.) När vi kom ner igen så mötte vi två (för henne) okända hästar och det var som att hon aldrig gjort annat än mött främmande hästar. Inga konstigheter alls. Fortsatte hemåt och hon var lika glad hela rundan igenom. Vi fick dock vända en bit för jag fick ingen högergalopp på sista sträckan (inte så lång bit) för att prova igen. Då kom den! Jag är inte riktigt kompis med högergaloppen - den är envis på raka spår... Vi råkade vara ute en hel timme faktiskt. Det är inte vad jag strävar efter (pga hennes fortfarande rätt ringa ålder). Men det tar ju som bekant mycket längre tid att skritta än galoppera (dvs jag skyller på backen att det tog lång tid). Jag älskar dock hur hon är lika pigg och glad när vi kommer hem som när vi ger oss iväg. Dessutom regnade det i omgångar när vi red idag. Inte heller hade hon invändningar mot. Jag trivs på hennes rygg!

  Aleccis red jag in för att rida på bana. Vi kände igenom programmet och ja, det känns rätt bra. Min sits är under all kritik och det är när den blir sämre än sämst (händer regelbundet) som jag spänner mig, tappar takten, A springer ifrån mig och så skruvar vi upp varandra. Vissa delar kändes himla bra och det var trevligt att rida runt på henne. Vi måste lägga ner lite mer tid på halterna imorgon. Nu är hon så ambitiös att hon drar på en pallnit när jag tänker halt och då dyker hon ner och rättar, gud förbjude, med ett bakåtsteg ibland. Ajaj! Så lite mer framåttänk in i halten. Det finns rätt mycket annat också att jobba med, men Rom byggdes inte på en dag och jag är 1. lat, 2. okunnig och 3. rätt kass. Det där med vägarna är inte heller vår starka sida, haha! Aja, hon kändes iaf tevlig och det är allt jag ber om. Red hem igen och totalen blev två timmar. Lite lagom sådär, höhö.

  Igår fick djuren ny hage. De har hetsätit sedan dess (feel ya horsies, jag är likadan. Hetsäta ftw!).


  Kommentarer
  Emma

  I uppridningarna behöver du inte va så noga med formen då domarn sitter rakt framför syns det inte så väl ändå. Så bättre med lite öppen form snygg halt och direkt fram i trav än försök till vingligt finlir med "nack-krök" Dagens tips ;)

  2016-05-20 @ 21:35:23 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.