• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyskipojski

  Red Latoyahästen på stubbåkern, eller ja, fd stubbåkern. Den blev insådd med gräs förra året så har varit känslig (så jag har inte ridit där), men nu levererar den i form av att vara ridbar. Min favorit! Det är den rakaste på hela gården, och ligger perfekt.
   
  Jag hade lite samma tänk idag som jag försökte ha igår, men idag höll vi oss på en stor ått-volt till att börja med och jag blandade skritt och trav, sedan galopp, halter och lite övergångar. Hon upplevs väldigt grön och har egna förslag som hon gärna fullföljer. I början satte hon alla galoppfattningar i höger galopp! Jag tyckte mig komma på en grej igår nämligen, men eftersom vi typ var klara då så kunde jag inte prova den "knappen". Det gjorde jag idag. Alla är sneda och sitter snett, alla hästar, och andra djur, är också sneda. Den som påstår något annat är bara okunnig och lever i förnekelse i frågan. Men däremot jobbar varenda kotte (som kommit till denna insikt) med just liksidigheten, inklusive jag. Jag viker t ex en sida, och det är också väldigt, väldigt vanligt. Tror det är vänster som är just min svaghet. (Och jag märker alltså inte att jag viker den.)
   
  Det är absolut förbjudet att vika sig i sidorna, så ja, det är alltså dåligt. Icke önskvärt. Och fel. Men jag gjorde så att jag vek min högersida precis innan jag fattade galopp och det är ett steg i att lösa högergaloppfattnings-problemet. Fast, jag skulle inte vilja kalla det "rätt steg". Å andra sidan är det fan inte rätt att fatta vänster galopp när man ber om höger heller. Så jag väger fördelarna mot nackdelarna och kommer laborera med mina vikta sidor tills fattningarna sitter. Men det är också bara i just dessa, annars ska jag vara extra mån om att fokusera på att vara rak i sidorna och stark i mage/rygg, inkl vinklat bäcken och utrotad svank.
   
  Det gungade fram i småbockar idag också och jag gjorde ingen grej av det - inbjuder att hon ska framåt och berömmer när hon går framåt. Över lag gick det bättre idag och vi kunde både galoppera normalt OCH galoppera lite fortare (typ normal hästgalopp som rullar på litegrann). I högergalopp så börjar hon galoppera på stället, med gung. Driver jag då så skjuter hon ryggen (lite, inte så det är svårt att sitta kvar, men jag tar mantag för det är så pass mycket större rörelser) mer och mer tills jag får fram henne. Alltså det måste ju vara betydligt jobbigare än att bara springa framåt! Nu har jag dessutom upplevt henne ganska mycket svagare i just höger galopp, så det är bara att jobba på med detta. Fattningar, volter, olika tempon, nöta, nöta, nöta. Och beröm, beröm, beröm.
   
  Annars känns det bra. Tills hon parkerar och vägrar röra en fena. Hon står och glor på något, blir akut jättehungrig och ska beta. Där sitter jag och fladdrar och flaxar med alla kroppsdelar och smackar och lever. Som ett helt vanligt b-ponnyekipage från ridskolan som ska skritta fram utomhus, typ. Haha, hon är så obrydd, orädd och, ja, ärligt talat är hon rätt självsäker och "tuff" i skallen. Hon gör vad hon vill, helt enkelt. Och jag som var orolig att jag skulle få hem en tråkig, för "lätt" häst. HAHA, alltså jag är så glad att det var just hon som kom. Trots att hon är som hon är. :*
   
  Jag trivs ändå på hennes rygg, och i de där småbockarna är jag helt trygg nu och fokuserar på mitt. Det enda som jag kan klaga på är ju då att hon inte tar drivande hjälper konsekvent. Det är lite knäppt för hon är en ganska pigg häst, men... ja, hon gör som hon vill. Å andra sidan är jag inte ett dugg orolig över att det kommer gå över. Så nej, jag trivs med min unghäst och är nu envis nog att aktivt få fram henne så vi så småningom kan börja TRÄNA, på riktigt. (Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag längtar.) Efter två dagar i gräset blir det minsanna galopp i skogen imorgon!
   
  Filmsnutt från idag.
   
   

  Latoya i småbock och sedan lite normal galopp. Vi tar små steg framåt. 😃 #youngster #canter #training #babysteps #field

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Maj 10, 2016 kl. 5:12 PDT  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.