• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Knäppgök

  Latoyahästen fick gå på en stubbåker som nu bar hennes hovar utan att vi trampade sönder något. (Jag gillar detta försommarväder. Det ger mig möjligheter!) Ett lite mer seriöst träningspass var min plan; typ övervångat och balanserad trav, t ex. Galopp tyckte Latoyahästen var en bra idé. Gung, gung, gung. Vi kompromissade lite. Hon var helt okej, faktiskt, i mina serpentinbågar där vi blandade skritt och trav. Sen var det vänster galopp(...) och gung för hela slanten. Jag gick inte på henne som på träningen, utan drev mer med energi och försökte berömma henne framåt. Men hon nappade inte riktigt. När bockarna blev större muttrade jag och daskade på sin höjd till henne på bogen. Vi höll på i tjugo minuter, inte helt oavbrutet, med att 1. fatta höger galopp och 2. galoppera som en normal jävla häst (dvs utan gung). Det där med högergaloppen är en gåta. När hon ligger rätt i balans och steg, jag ger hjälp, möter upp, uppmuntrar framåt och ber verkligen om höger galopp - då väntar hon, lägger in ett steg, flyttar balansen och fattar "lydigt" vänster galopp. På volt, rakt spår, uppför, nedför - det spelar ingen roll. Första gången jag fick höger galopp idag var efter att hon gjorde ett galoppombyte istället. Jag tror det är en kombination av att vi båda måste vara sneda på samma "vänstergalopp-vis". Aja, efter hundra vändor och volter så bjöd hon på en helt ren vänstergalopp från ena kortsidan till den andra, utan gung! Sedan fick jag även en skvätt (ca 1/3) högergalopp i samma rena, taktfasta anda. Jag blev så glad! Klappade om min svettiga hästkompis, och travade av och skrittade hemåt. Ett steg i taget, det är vad det är. Jag har nog ett roligt (hmm) halvår framför mig.
   
  A gick jogg på samma åker med dressyrtouch. Imorgon vilar hon, och sedan är det 100% fokus och hårddressyrträning i två veckor framåt!
   


  Kommentarer
  Anonym

  Du sitter ju ganska snett på A, upplever du någon skillnad på L att du är rakare? Annars kanske det är delvis pga det? I don no

  Jag :)

  2016-05-10 @ 02:45:40


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.