• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Joseph N Silverbjälke

  Jag har sprungit på namnet någon gång, här på(?) internets magiska värld. Men jag har aldrig reflekterat något alls över det. Ett namn, en av mååånga bloggare. Åsikter. Kanske en och annan vettig, kanske skräp. Kunde inte ha brytt mig mindre.
   
  Tills... Läktaren i Borås. Där och då, dvs för två månader sedan, så fick jag veta att det är ett alias. Dvs personen heter egentligen något annat. Denne är, eller vill vara, anonym. Mina nyfunna kompisar var inte sena med att spekulera i vem denne faktiskt kunde vara. Det fanns ledtrådar, men de liksom mynnade ut och sak efter sak stämde liksom inte riktigt.
   
  På bilderna är det en manlig kropp med ett skämt-hästhuvud över huvudet. Spekulationerna är att det rör sig om en man i medelåldern. Mina vänner jämförde lite lätt med ryttarkroppar (får man ens göra så, hmmm... Men det var ju inte i sexuell anda direkt, haha, och i och för sig inte i motsatt andra heller. Mer av spela memory-typen; är det samma motiv på mina båda bilder?), jag lyssnade aktivt, men kunde inte tillföra något alls då allt detta har gått helt och hållet förbi mig. Men intressant ändå. Spekulera och fundera. Tidsfördriv, om inte annat.
   
  Sen var det nog om det. Tills i förrgår när Linn Olsson gav svar på tal till Silverbjälke, och jag (likt mååånga andra) läste Silverbjälkes inlägg. Det tas parti hit och dit, och personligen är jag betydligt mer bakom LO än JS. Anyway, spekulationerna är igång igen. Det snackas på forum och divideras fram och tillbaka. Vissa vet, men har lovat att inte berätta, säger de.
   
  Men sedan, via en källa, så kom det fram. Jag kan inte garantera att det stämmer, men när sedan dessa ledtrådar, småsaker och större saker pekar gång på gång åt samma håll - visst fan börjar man dra slutsatser.
   
  Bara för att jag tycker det är kul så tänker jag spä på denna skit (och förutsätter att jag har fått rätt namn). Personen i fråga är någon för mig helt okänd sett till sitt namn. Den finns på tränarportalen, tävlar upp till 140 cm, bedriver egen verksamhet med mycket unghästar. Men här kommer knorren; DET ÄR EN KVINNA. Inte för att det har någon betydelse egentligen. Men helt plötsligt förstår jag hur någon, som aktivt tränar och kämpar i sporten - och dessutom har egen verksamhet (jag menar, då får man ligga i redan som det är för att hinna med alla sysslor, träningar och all ridning!) - hinner eller i alla fall prioriterar att driva en blogg. Fördomsfullt av mig så tänker jag inte att en man (jävlar vad jag är dubbelmoral nu, jag hatar generalisering och ffa efter kön, men here we go!) skulle prioritera att provocera och tjafsa anonymt i en blogg utöver sin "professionella" karriär i sporten. Det känns så jävla tonårstjej-igt, hur jävla fördomsfull jag än är när jag skriver det. Jag är liksom inte förvånad, egentligen. Smygkritiseringen av tjejers kroppar spär dessutom på detta... Aja, det behöver inte vara denna människa, men det är så mycket klockrent som kommit fram - inklusive hur man som människa ofta reagerar när man blir "påkommen" med dumheter, som man inte står för eller vill erkänna. Det finns på fb-väggen. "Det ryktas om att du är JS."
   
  Just det. Sambon är, om det stämmer, den som härjar runt med hästhuvudet på bilderna. En random (sett med hästsportsögon) man helt utan hästsportintresse/-namn, och som till vardags arbetar med ett rätt svennigt fysiskt arbete.
   
  Tankar?
   


  Kommentarer
  Magdalena

  Linn Olsson som tycker att om man har ridbyxor i storlek 44 så kan man inte göra en elitsatsning? Henne ger jag inte mycket för i den debatten :-/

  2016-05-06 @ 21:13:40
  Joseph N Silverbjälke

  Din identitetsgissning är fel, Men visst finns en koppling. flera tjejer & kvinnor runt om i landet jobbar som antingen kassör, styrelseuppdrag eller volontärer i ett projekt för skydd av våldsutsatta kvinnor med häst. Att du spekulerar som du gör för att du bara tycker det är kul har just nu gjort över 65 kvinnor runt om i landet väldigt rädda och ledsna eftersom det inte får finnas länkar som kan ge spår av deras vistelseadresser. Fruktansvärt oansvarigt gjort, Dina uppgifter fanns på eniro men jag har bett driftsansvarig avvakta med polisanmälan tills lördag em eftersom jag tycker det är bättre att föra dialog. Men det ÄR allvarligt, och ja kvinnan du syftar på är aktiv inom organisationen. Vill du veta mer om detta som jag säger är seriöst så lär på voov.se eller maila. Vad får du ut av att utsätta dem för dina spekulationer, var du medveten om hur allvarligt det är och vilket öde det kan innebära för oskyldig ? Jag ber dig därför ta bort ditt inlägg och vill du veta mer så skicka mig ett PM, dialog är alltid bättre än sandlåda på nätet  2016-05-06 @ 21:40:26
  Mia

  Har också hört dom ryktena. Kan iof stämma. Är dock en sak jag inte får ihop isf. Hur sjutton kan den personen ha bakom kulisserna bilder från diverse internationella tävlingar som tex scandinavium. Mig veterligen har inte hon tävlat där och definitivt inte hennes man som inte ens är ryttare.

  2016-05-08 @ 13:28:12
  AB

  Satte mig & forskade lite (eftersom ingen annan verkar ha gjort det utan kör med rykten istället). Har visserligen "bara" 2 oberoende bevis på vem det är hittills, eftersom jag endast hållit på ett par, tre timmar till & från. Kommer nog kunna gräva fram fler, fast känner det nästan som överflödigt arbete. Silverbjälke behöver inte vara orolig att jag avslöjar något. Svaret är enbart en belöning till detektivmonstret i mig & det är inte villigt att dela med sig. ;) (läs: Jag vill inte kasta allt det jobb personen lägger på sin hästhuvudkaraktär rätt i soptunnan)

  2016-07-28 @ 02:05:44
  Jp

  Yep, är 100 på att de är en kvinna!!

  2016-09-27 @ 19:42:07
  Josefine

  Fick ett mejl precis av nån som nog trodde min mejl var din... hon dilla om spekulationer om silverbjälke och jag fatta noll, trodde det var nån jag nämnt i nått gammalt inlägg. Så googlade jag mitt bloggnamn och silverbjälke och kom hit. Ännu mer förvirrad haha.... well well haha

  Svar: Men waaaat? Haha, herregud. xD
  vinna.blogg.se

  2016-11-08 @ 19:21:01 | URL: http://fantasias.blogg.se
  My

  Jannica Wadell och hennes sambo Krister Elfgren från Katrineholm är ansiktena bakom hästen.

  Svar: Jag vet :)
  vinna.blogg.se

  2017-08-05 @ 23:40:07


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.