• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inflammation i muskelfäste och leder

  Jag var hos sjukgymnasten igår. Hon bände och vred, klämde och kände på axlarna och sa sedan att det var inflammation i muskelfäste och leder jag hade. Sen sa hon det jag ALLTID vill höra; det är inte allvarligt och du kan hålla igång som vanligt. (För det hade jag gjort oavsett.)
   
  De ytliga musklerna är lätta att träna, men de små där inne är inte lätta att "komma åt". Så jag har fått lite små, lätta övningar att börja med för att träna upp skiten där inne i axlarna. Hon sa att det finns som en liten tunn tunnel/gång/kanal/vaddetnuvar under skelettaket i axeln där det går leder. I den kanalen är det redan rätt trångt som det är, och när det då blir inflammerat så blir det ännu trängre. Dessutom blir det ytterligare lite trängre om man "lutar fram" axlarna - vilket jag gör när jag rider! Jag reagerade direkt när hon sa det och sa att jag, tyvärr, har börjat fuska med min sits. Då sa hon att det inte är konstigt om jag t ex har suttit så och sedan blivit dragen i axlarna.
   
  Hon sa även att detta inte bara kommit "huxflux", utan det är något som kommit fram efter en längre tid av icke optimal träning/rörelse/slitage/whatever. Så nu tar det lika lång tid att bli av med skiten, haha. (Woho.) Jag som bara ville dricka en klunk vatten och sen var det borta typ, haha. Nepp, så fungerar det inte, tyvärr. Så nu blir det till att göra övningar och sedan har jag fått en ny tid om två veckor. Hon sa att det kommer ta minst 2-3 veckar innan jag ens känner någon skillnad, blää. Men jag ska svulla värktabletter i en vecka ungefär för att jag ska kunna sova.
   
  Aja, jag är glad nog att jag inte är döende, och att jag kan köra på utan att ta hänsyn. Skönt, samtidigt som det fysiskt sett är sjukt oskönt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.