• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • I fas inför morgondagen

  Sådärja. Hästen är broddad, svansen är borstad, hästen är motionerad, grejerena är smorda (smörjde på smutsen på stövlarna, haha, hur lat? Äsch, stod ju med fett på svampen och stövlarna var i raskzonen bredvid mig så jag ba körde på. Vet inte hur bra de mår av extra-extraingrodd och -insmord smuts, men det ser betydligt bättre ut i alla fall), nummerlappen sitter på tränset och ja, vi är i fas inför morgondagen.
   
  Red lite på ängen. Ville känna igenom och mest jogga henne, ta programmet igen och göra någon extra halt bara. Provade faktiskt, i slutet, att lägga henne i en högre form men trodde hon skulle protestera. Det gjorde hon inte?! Det gick helt okej, men för varje moment blev hon längre och längre då jag som sagt alltid "tappar" tyglarna i form av att de glider. Men jag skulle rimligtvis kunna visa henne i en typ LA-form med lite mer träning och om jag bara kommer ihåg att rida henne fram till min hand (med korta tyglar hela tiden när det ska vara korta tyglar) och inte glömmer bort att rida så fort vi ska göra något så avancerat som att svänga lite, haha.
   
  Får se hur jag gör imorgon. Jag ville gärna träna lite mer ikväll, men såg inte att det fanns någon som helst anledning. Vi kan ändå inte göra något drastiskt eller befästa en ny ridning+form över en natt ändå. Det som sitter, det sitter. Jag vet teoretiskt sett hur jag ska göra; fokusera på takten i traven så att hon förstår att jag vill att hon håller sig till trav, tänka skritt in i halten och tänka mycket framåt i övergången till skritt för att det inte ska bli en "sa du halt?"-tvärnit och sedan framåt. Lugn i galoppfattningarna (... hon har lärt sig att det är galopp efter skrittdelen nu. BUHU. Jobbigt. Blä, hon springer ifrån mig, gång på gång) och upp med blicken i uppridningarna. Typ så. Försöka slappna av i ben så foten blir (håller sig) vågrät. Andas och ha kul - för det är kul att rida och umgås med hästen.
   
  I hoppningen och terrängen har jag inte alls lika mycket att tänka på. Jag ska försöka rida lite mer offensivt än sist, men ändå sträva efter samma känsla i hoppmomentet. I terrängen ska vi rida fort, haha. För det gick FORT när vi nästan satte optimaltiden i Udden. Så jag ska låta henne springa, och sedan givetvis balansera upp inför hindren.
   
  Jag har inte hunnit avsätta tid för datorn, så det blir snålt uppdaterat imorgon. Kanske hinner live-rapportera lite om ni har tur ;)
   
  Bästa hästen från ikväll. Fina <3
  Klockan står på 05, och även om jag borde så vägrar jag ställa den en minut tidigare. Det blir för lite sömn ändå, så bättre att sova någon kvart-halvtimme extra och stressa jävlar när man är vaken i stället. Sunt (Y) Nu ska här pluggas vägbeskrivning, sedan ska här sovas!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.