• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningstisdag

  Yees! Då var det dags igen! Hoppträning och Latoya har för tredje gången på raken fått en reservplats i första gruppen. Är verkligen jätteglad för det, och framför allt för att jag återigen får hjälp så att jag har möjlighet att ta med henne. Risken finns såklart att hon är lika tjurig som sist, men jag tror inte att hon ska vara det och även om hon är det så känner jag henne bättre nu så jag reder garanterat ut henne bättre om det nu skulle vara så.
   
  Igår anmälde jag oss till hennes första pay&jump! Ska höra med Lasse vad han tycker att hon ska gå, men jag har i alla fall preliminäranmält oss till två starter. Det blir Sävsjö, och det blir om en och en halv vecka. Jag ser verkligen fram emot det! Jag misstänker att jag får köra på samma taktik som när jag hoppade fram Aleccis back in the days; hålla oss "framför" hindren och sedan när så många som möjligt är på den sidan är det fritt fram att hoppa = mindre risk att krocka med någon på andra sidan när man varken kan styra eller bromsa ;)
   
  Jag har även bestämt mig för att Aleccis kommer gå träningen. Jag fick inte till trycket på tävlingen sist, så det är mer eller mindre det enda jag vill ha med mig och fokusera lite extra på. Det känns som jag har blivit mer analytisk och eftertänksam i samband med vår självförtroende-svacka (i tveksamt negativ bemärkelse). Men å andra sidan så är det bara att jaga språng som är det enda som "hjälper". Efter helgens fälttävlansstart så kommer hon dock få återhämta sig lite, och jag är rejält kluven till hur det blir tävlingen efter; en dag, två dagar, eller ingen start alls? Just nu lutar det åt noll eller max en dag. Vi får se. Jag tar det som det kommer, men har avanmält boxen i alla fall. Så två dagar blir det med största sannolikhet inte. Men just nu känner jag att jag vill ge henne återhämtning. Känner även att jag hade behövt bollplanka exakt vår position med någon rutinerad (Lasse igen? haha). Jag har lite funderingar, men tänker till att börja med "ta det som det kommer". Och just nu väntar kvällens träning.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.