• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning med Latoya

  Well, Latoya hade inte en av sina bättre dagar idag, haha. Man ba: det-är-kul-med-unghäst-det-är-kul-med-unghäst-det-är-kul-med-unghäst. Jag fick inte fram henne. Hon svarade inte alls. Bara sprang runt och småbockade och stod emot. Lyckades få lite framåttänk framför allt de sista sprången, och just det kändes faktiskt bättre än bra. Jag gillar henne när hon går framåt, haha. Själva hindren i sig är ju det absolut minsta problemet vi har. Problem har vi överallt annars, men inte hindren. För kommer vi i undertempo, snett, stort/nära eller vad som - så tycker hon faktiskt att hoppa är kul.
   
  Jag ska rida med två korta spön och driva fram henne med dem när hon inte lyssnar, för att hon just nu tjurar mot skänklarna, och ja, vem fan vill ha en häst som tjurar för skänklarna. Min plan är att även rida fortare ute, hemma. I skogen. Jag måste få fram henne innan jag kan börja samla (och rida, och träna). Den där pay & jumpen jag siktar på känns inte riktigt lika nära efter idag, hahaha. Dessutom tog det typ 40 minuter att lasta när vi skulle hem. (PS: det-är-kul-med-unghäst-det-är-kul-med-unghäst-det-är-kul-med-unghäst ;))
   
  Vad gäller mig då så är jag inte van vid bus, bock och bråk. Så även om det bara är småskutt så är jag ändå glad att jag aldrig ens satt löst, även om jag åker fram ibland. Jag vill dock gärna hålla mantag, så ja, därav att jag inte riktigt har bästa sitsen, haha. Trots glappande tyglar och ponnysparkar så fungerade inte alls gaspedalen idag. Men å andra sidan tror jag bara hon har två sidor; antingen har hon en bra dag - som sist, eller så har hon en sådan här dag. Så nu tror jag mig veta vad jag kan förvänta mig.
   
   
  Det finns en sak i denna film som jag inte står för. Visst, jag kallar hästarna för "jävla häst" rätt ofta (med skratt och kärlek), men jag hatar att jag uttryckte mig i form av att hon är utvecklingsstörd, för det är hon inte. Alltså, inte alls för att hästen skulle ta illa upp på något vis (för det gör den inte), utan för att JAG yttrade det uttryck som för allt i världen INTE är ett adjektiv med negativ klang. FAN, jag hatar det. Jag brukar ju käfta med folk som använder just det ordet så som jag precis gjorde. Inte okej. Ville bara ha det sagt.


  Kommentarer
  Johanna

  Brunst? Bara en spontan tanke som slog mig, de kan ju bli lite tjuriga för skänklarna då.

  2016-05-04 @ 06:50:00 | URL: http://teambockaberg.blogg.se
  Anonym

  Hjälp mig bära på fredag så kan jag hjälpa dig rida :) kan du bära föresten?

  2016-05-04 @ 07:54:35
  Jessica

  Alltså seriöst! Ja klara inte ens se klart hela! Inte nånstans i den träningen blev det en positiv upplevelse för henne! Va där till och med nån som gick fram o kasta grus efter henne??? Sanslöst!!!

  2016-05-06 @ 23:34:57


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.