• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Guldstjärna!

  Alltså! LYCKA!
   
  Latoya har gjort sitt allra, allra bästa pass idag! Åh, jag är så nöjd med henne idag. Hon var såå duktig :D
   
  Vi red också på ängen. Först joggade vi fram i trav och gjorde många stora serpentinbågar och hon var så jämn och balanserad. Det flöt på super och hon gjorde allt precis som jag bad henne (dvs trava och svänga, haha). Inte en invändning, inte något ifrågasättande eller trots, bara spetsade öron och så lydig och fin! Det bådade gott för resten av passet ;)
   
  Därefter gjorde jag skritt-trav-övergångar. Även detta var över förväntan! Efter några gånger blev hon dock mer sugen på att trava än skritta så då blev det mer minitrav istället för ren skritt så jag fick vänta ut henne lite i avbrotten. Därefter hade vi liten skrittpaus. Sedan travade vi igen och jag la in tempoväxlingar, döm om min förvåning när även detta fungerade rätt bra! Men hon la in galoppfattningar ibland när jag ville öka traven, och ibland svarade hon dåligt på drivande hjälpen så det var lite 50/50 där ett tag. Men över lag gick det bra och framför allt i början. Efter traven övergick vi till galopp. Först lite rulll och därefter tempoväxlingar i galopp. Det gick rätt bra, även där gick det faktiskt bättre i början. Jag galopperade henne fram på ängen, från kortsida till kortsida ungefär men inte hela vägen till kanten. Svängde och galopperade ner, svängde och gjorde likadant. Som stora, lite smalare men långa serpentiner och då ökade jag på, satt tillbaka och fångade upp, la på byteshjälp, svängde, ökade, minskade, la på byteshjälp och svängde. Tror ni inte hon satte nästan samtliga byten dessutom, på kommando?! Hon är helt fantastisk! Vilken ridkänsla hon ger (när hon är på rätt humör ;) haha). Något byte var i ett språng efter hjälpen och en gång var det inte rent, men annars satte hon en 4-5 rena byten på raken! Så roligt! Det var inte bara full gas, samla upp och byta/sväng, utan jag kände lite och ökade, minskade om vartannat. I slutet fick jag driva mer med min sits och verkligen gunga fram henne så hon skulle ta för sig då hon kortade upp sprången och inte svarade på hjälpen riktigt (jag accepterar ju om hon är trött liksom, men framåt betyder framåt ändå). Men tvärt om så ingick även lite väl mycket ökning ibland och att jag inte alls fick kontakt med henne utan det tog lång tid med mycket "sitta upp, sitta upp, sitta upp" för att till slut få tillbaka henne. Lite gung och bock kom det också, men inte på långa vägar som våra vanliga pass på ängen. Travade av, klappade hon henne jättemycket och skrittade av sedan.
   
  Detta pass slår alla andra med hästlängder alltså! Idag har vi faktiskt kunnat göra nytta och tränat! Det känns super och jag hade gärna haft henne på detta humör varje dag, haha. Fin häst!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.