• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gratis bullar, konstiga stadsbor och dressyrtankar

  I lördags var det kosläpp på en av gårdarna jag hämtar mjölk på. Jag frågade ena systern om vi skulle åka, så det gjorde vi. Gratis bullar, mmh! (Jag åt fyra. Lagom? Bra frukost! Då blir man stor och stark och klarar dagen, haha.) Vi gick tipspromenad och sedan stod vi och kollade på... människorna, hahaha!
   
  När stadsborna glor på busande kor och typ blir skiträdda för att de råkar snubbla, så kändes det mer som att vi åkte dit för att glo på konstiga stadsbor, höhö. Aja, bullarna var i alla fall goda ;)
   
  På väg till stallet så svängde jag förbi VRF som hade dressyrtävlingar. Snappade upp lite ridning och inspiration (av väl valda ryttare!) inför det kommande dressyrpasset med A. Vad man ser skillnad på hästarna, hur felridna de är, och på hur ryttarna väljer att ta tag i olika problem, samt vissa verkligen väljer en betydligt trevligare väg!
   
  Några tjejer hade verkligen så trevliga händer, t ex. Mjukt, fin och trevligt. Andra smygsågade och bar verkligen hela hästen i de där snörena. En del hästar tilläts arbeta i en mer öppen form (inte "för öppen, men alltså i lod - det är fan inte vanligt nowadays...) medan vissa var så ihoptryckta så landsmärket var större än manken och ögonen skrek. Usch. Jag vill dock tillägga att det faktiskt var fler som såg trevliga ut även om det var allra minst av de som snällred (oplacerad...), och placering på landsmärkesridning. Vad säger det då? Mycket, tycker jag.
   
  En tittig häst fick stryk hela långsidan, men sedan vet jag inte om jag kastar sten i glashus med tanke på hur jag blev uppmuntrad att driva med spöt när Latoya inte gick fram på senaste hoppträningen. Well, man står väl helt enkelt inte för allt man gör, så även om det ser förjävligt ut ska man nog avvakta med att döma.
   
  Varför hamnade jag här?! Åh, jag som egentligen bara ville dela med mig av att det fanns lite trevlig ridning också, och det gjorde mig glad. Även om sittbenen trycks ner i ryggen, så är det ändå snälla händer, snälla sporrspark och liksom respekt mot hästen. Det var fint att se den delen av dressyrsporten. Sedan får man blunda för den skit som tittar fram, och att form och arbete inte är korrekt. Jag menar, inte ett enda vinklat bäcken så långt ögat kan nå. Men vad spelar det för roll när hästen kröker på nacken? Lol. Dressyr </3 Jag är så blandad mot dressyrsporten. Det är häftigt att rida en häst som lyder och lyssnar, men till vilket pris? (Ps, nej mina hästar vinklar inte heller sina bäcken, men vi försöker i alla fall.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.