• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Förberedelser

  Det finns en sak som jag inte ser fram emot i eftermiddag/kväll efter jobbet. Jag ska givetvis rida Aleccis och det tillhör de fina sakerna. Men jag ska även brodda henne inför morgondagen. Det blir kul ;) I vanliga fall har jag dåligt tålamod och är alltid lite nojig att det ska bli korsgängor och skit, men nu efter att ha varit vaken sedan 03... Haha, hoppas på att jag av en slump råkar vara världens mest tålmodiga person just då. Egentligen vet jag inte vad det är jag är så "rädd" för, men det är ett fett stressmoment för mig att brodda, och det är därför jag tar bort stressen genom att brodda dagen innan tävling - alltid. Tänk att stå där på plats och greja med den skiten, nej fy fan! Då hade det garanterat skitit sig och blivit korsgängor och allt på en gång.
   
  Dressyren går ute på grus, hoppningen inne i ridhus - så det är bara i själva terrängmomentet det behövs broddar.  Boxholm t ex så går allt på gräs, så där är det ju självklart att brodda innan. Men visst, det finns tid att brodda på plats. Men jag kommer göra som jag brukar ändå, och brodda innan. Så får hon åka med dem och även starta både dressyren och hoppningen med broddar.
   
  Den lilla detaljen i form av "knoppning av man" har jag också framför mig, men då såklart på söndagsmorgonen istället. Det är inte heller något jag ser fram emot... Hahaha, why?! WHYY?! Varför utsätter jag mig för sådan skit för? Brodda och knoppa, helt frivilligt?! Skumt. Lär ju se ut som skit med, haha.
   
  De snyggaste knopparna jag har gjort. Spret ingår. Man kommer inte i närheten med en saxjävel vill jag lova, rör icke min häst. Det ska vara så. Annars hade hon inte haft det så, you know. Höhö.


  Kommentarer
  Anonym

  Dom knopparna var fina :)

  Jag

  2016-05-21 @ 09:09:46
  Emma

  Men hallå, blindbrodd!? Så kan man bara byta från pytte till gräsbrodd när det är dags för terräng ju. Dagens tips 2.0

  2016-05-21 @ 11:04:03 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.