• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Energidryck är inte till någon fördel

  Eftersom jobbdagen blev extra lång idag så hinkade jag i mig en energidryck. I förebyggande syfte. Inte för att klara jobbet, utan för att verkligen komma ut och rida direkt efter och inte hamna i det där stolsklistret som gör att man sätter sig och inte lyckas resa sig igen. Jag är inget fan av energidrycker utan stoppar den skiten i samma fack som att ta värktabletter "i onödan", röka/snusa, dricka alkohol, och ja koffein då, osv. Jag är rädd om min kropp vad gäller just den biten, men äter ju vidrigt kass kost istället... Aja, en energidryck fick det bli, och visst, rätt bra var jag på att ta mig ut direkt, men det var snarare på grund av att jag hade tidspress än att den där hemska känslan i kroppen gror.
   
  För det är precis vad som händer i min kropp; hjärtat slår något hejdlöst och det är som att jag är vrålstressad inuti, men inte utanpå. Sedan övergår den där känslan i en annan känsla. En sjukt svårdefinierad sådan. Jag åkte i vilket fall ut, bytte vatten och gav dem lite krubbskrammel, borstade av (läs; gned ut dammet i form av ränder), slängde på ett schabrak med täckesgjord och på med träns - sedan ut. Effektivisera mera!
   
  När jag satt där på henne så kunde jag faktiskt jämföra känslan. Okej, detta låter så jävla "försöka-va-något/matcho"- men det är det inte. För jag är så jävla irriterad på att saker och ting tolkas och stoppas in i fack och att vissa saker är mer "positiva" och andra mer "negativa". Till exempel att vara nervös är dåligt, att vara orädd är bra. Aja, jag som person är rätt kall och orädd. Det är två saker jag är uppriktigt rädd för, och det är höga höjder och rädd för att bli rädd (jag är rädd för att bli rädd för att rida. Är oerhört mån om att man ska nöta det obehagliga/upp igen efter olyckor/avramlingar/liknande. Det är i och för sig de flesta, men jag är extrem). Men när jag satt där på henne så kunde jag verkligen relatera till folk som är rädda för att rida. Det var en så sjuk känsla! Skulle det t ex komma en lastbil så hade Aleccis garanterat blivit rädd för den, då jag hade den "otrygga" känslan långt, långt där inne. Så sjukt att inte kunna påverka den aktivt! Jag är ändå väldigt bra på att bygga den där "skölden" om oss när det behövs; typ möta stora fordon eller gå förbi väldigt läskiga saker. Men jag kunde inte alls stänga inne denna sjuka känsla i mig och plocka fram skölden - vilket jag annars för på fem sekunder! Så sjukt.
   
  Det är ju inte alls så att jag helt plötsligt (och omotiverat) var rädd för Aleccis, haha. Vi är ju rätt tajta och känner varandra väl. Utan det var som att jag stod på tionde avsatsen och kollade när på den där stenhårda, hemska bassängen. Fast jag egentligen var världens tryggaste på mina älskade häst. Spännande ändå. Jag gillar att experimentera med känslor och energier (som också är känsla, men på ett annat sätt).
   
  Efter halva rundan så märkte jag att *poff* känslan var borta, och kvar var bara den vanliga, härliga känslan. Just denna bra känsla var också med, men som sagt - Aleccis kände ju av min "lögn" inom mig och jag kan inte lura henne. Hon var extra tittig och stannade till och med för sådant som vi passerat hundra gånger tidigare. Det säger en del, men som sagt, efter halva rundan var det "som vanligt". Då började jag tänka igen, för att lista ut hur jag fick bort känslan (tänkte att det kan hjälpa mig att hjälpa andra om jag hittar (iaf) mina verktyg). Men då var det som att kroppen liksom "jaha, du letar efter otrygg-känslan *poff* tillbaka". Så sjukt. Som att kroppen liksom "valde" att hitta den känslan. Och jag är övertygad om att det är när man vill förstå något, som det är lätt att kroppen lockar fram det igen - sedan om det är bra eller dåligt är en annan sak. Jag kunde inte få bort den igen sedan. Men efter lite mer ridning så märkte jag att jag hade "tappat" den igen, och kvar var bara den bra känslan.
   
  Det var alltså något som försvann när fokuset var på något helt annat; som i detta fall takt, balans, räta upp mig och blablabla - själva ridningen. Direkt när jag kom på att känslan var borta, så kom den tillbaka. Som att man liksom ropar på den när man inte fokuserar på uppgiften. Om detta stämmer vet jag inte, men det var mitt eget lilla experiment.
   
  Det är sjukt äckligt vad energidrycker (och annan skit) gör med våra kroppar. Då förstår man att man ska akta sig för preparat liksom. Just i denna sekund slog nu tanken mig ett steg längre; reagerar vi (förutsatt att jag inte är ensam om detta fenomen) likadant, men i mindre skala, även på själva sockret? Socker/sötningspreparat är det ju i dessa drycker, och var det också är socker är i den fika och det godis som man hittar i kafeterian på tävlingar... Min egen logik säger att om man har lätt för att bli nervös och/eller redan är lite orolig och kanske lite hopprädd eller rädd för att göra bort sig t ex, redan som det är på tävling, så borde man nog verkligen passa sig för all fika. Jag kan vara helt ute och cykla, men en intressant tanke, om jag får säga det själv.
   
  Jag tänker i alla fall aldrig under inga som helst omständigheter ens tänka tanken att lukta på en energidryck om jag har tänkt att rida samma dag hädanefter, det är en sak som är säker. Så sjuuuuukt. Jävla äckelbomber, är vad de är, de där energidryckerna.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.