• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyrlördag

  Efter att jag hade kollade på dressyrtävlingarna ett tag så bar det av till mina djur. Aleccis var den enda som skulle ridas (vilket var tur för det började bli lite kort om tid innan jag började jobbet igen).
   
  <3
   
  Jag fick ett pysselryck och borstade både svansen och sprayade henne med pälsglans, borstade extra länge och beundrade vad jag hade framför mig. Alltså hon är såå fin i kroppen just nu! Även om hon är lite ojämnt musklad. Alltså ojämnt sett till fram- vs bakdel; bakdelen är BIFF, framdelen är... inget annat än en gullig underhals. Nej, jag tycker inte underhalsar är särskilt gulliga, men jag är däremot en av få som inte bryr mig så jävla mycket. Underhals får de när de är framtunga. Framtunga är de både när de kutar som stjärnkikare, men också lika mycket när de dras ner/ihop och håller på att fuckin' ramla pga att de går på bogarna så mycket. Då vill hästen balansera upp sig och stretar med just underhalsen. Så vi gör med andra ord inget annat än jobbar på att biffa upp underhalsen ;) Och det säger sig själv, att med en oblanserad framtung överbyggd häst, är det inte nyttigt att rida den i vad varenda jävla unge tror är en korrekt jävla form. Nej, fel. Hon mår bättre av att gå mer öppen, men inte i ett stretig stjärnkikarläge, såklart. Tro mig, jag jobbar på det, haha. Men ska vi dressyra, så behöver hon acceptera bettet, samla sig och lyda nackböj, så nu gör vi vårt bästa med att rida sönder och få till lite frambens/kotleds/dyl, annan skit i framänden. Det går dock rätt bra, hahaha.
   
  Hon var såå jävla lydig och (dressyr-)fin i lördags! Vi snirklade runt och kunde inte bara låtsas att vi dressyrade - utan vi kunde faktiskt till och med TRÄNA på saker! Galoppfattningar och halter, utöver att vi kände på programmet och njöt av varandras sällskap. De är ju bra dumma egentligen som finner sig i lås-ryggen-och-halsen-och-lägg-all-vikt-på-framdelen-ridningen. Men visst, jag rättar mig in i ledet och inbillar mig att det är rätt och att det är vägen till en hållbar häst. ":)" (Jag gråter lite inombords. Okunskap </3) Men ska vi kunna starta fälttävlan så måste jag visa att jag kan rida sönder min häst. Det ingår liksom i den moderna hästhållningen. Hur skulle annars stuterierna överleva? Om ingen behövde ha ihjäl sina sönderridna tävlingshästar och behövde köpa nya?
   
  Alltså, jag är såå rolig att hänga med. Rätt stark och envis i min ståndpunkt, haha. Ps, prata inte häst med mig om du upplever att den moderna hästhållningen + formen är "korrekt", lol. Jag kommer inte ändra mig ;)
   
  Yours truly :*
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.