• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyr igen

  Jag la in ytterligare ett dressyrpass med Aleccis idag, då det ska vi sämre väder framöver och jag då riskerar att bara kunna hålla mig på grusvägarna och skogen. Därför ville jag passa på att kunna nyttja gräset.
   
  Aleccis känns lovande! Jag får till det ibland - alltså får till det helt sjukt jävla bra! Då flyter hon fram och är superfint, jämn och känns riktigt bra. Men sedan kanske jag tappar takten och vips är det galopp, gång på gång. Så jag måste lära mig att påminna henne om att jag faktiskt inte menar galopp, även om jag råkar tappa takten och bli spänd i sitsen så det blir mindre följsamt. Det är verkligen basic-nivå vi är på. Jag hade gärna varit bättre på detta, men det är jag inte. Obs, självlärd...
   
  Det roliga är ändå dessa tiptop-delar som verkligen känns kanon! Det ger självförtroende och well, framgång föder framgång. Jag kollade igenom programmet och la in lite delar i dagens pass, men vill inte rida hela programmet än, då vi kommer nöta det framöver, och det är inte optimalt om hästarna lär sig delarna utantill och förekommer ens hjälper.
   
  Kul ändå att det inte alls känns som en dum idé att starta dressyr om ungefär två veckor. Lyckas jag hålla henne och mig fokuserade (och rider bra) så är det lättare att sikta på att göra rätt saker vid rätt ställe. Alltså, en olydig, vinglig häst är inte lätt att "hinna med" och lyckas reda ut ett dressyrprogram, haha. (Det är betydligt lättare att sikta på hinder ;) och även roligare, höhö.)
   
  En dressyrbild från tidigare i vår.


  Kommentarer
  isasriddagbok.blogg.se

  Känner verkligen igen mig i sista stycket! ;)

  2016-05-12 @ 18:30:22 | URL: http://isasriddagbok.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.