• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Brun i byn, brun i galopp, gul med nya dojor

  Latoyahästen fick gå i byn igår. Jag får väl ta och erkänna att det är det "tråkigaste" vi gör just nu. Jag hade mycket hellre tränat på en äng, hoppat på en äng, hopptränat, galopperat i skogen eller vad som. Men byn behöver vi mängdträna för att vidga våra träningsmöjligheter långsiktigt, och ängen är blöt. Hon var såklart spänd som vanligt. Det händer alltid mycket i byn. Inte en svettdroppe på hästkroppen när vi var tillbaka. Det är verkligen noll motion, men 100% mentalt ansträngande för henne.
   
  Aleccis gick skog, skog, grusväg, träbro, grusväg, hopp över liten minigrind, skog, stig, grusväg, asfalt, grusväg. Mycket galopp i både högt tempo och samlat med tryck. Skritt på ett kasst ställe i skogen där de tömt ett skrotupplag med tegel/annat hårt spetsigt skit, och på asfalten. Annars tempo, tempo, tempo. En timme och en kvart var vi ute. Hon var betydligt svettigare än Latoya, men det var verkligen perfekt väder att konditionsträna lite. Det var sista tillfället till söndagens terrängstart.
   
  Parkerade henne bland maskrosorna utanför mjölkrummet när vi var klara, så jag kunde tvätta bettet på väg tillbaka till stallet. Hon är kung den hästen.
   
  Någon mer som är kung är gammeltanten Pärlhäst. Hovslagaren var på språng så hon ringde och hörde om hon kunde sko idag (vi hade inte bokat en viss dag, men nu var hon i krokarna - och det passade!) och svängde upp en stund senare. Det kan vara Pärlas sista omgång med skor. Jag hörde även av mig till en förra ägare som ska hälsa på i sommar - kul! :)
   
  Ja, alltså. Världen är liten. Hovslagaren har en kompis som är frisör. Frisören har haft en häst. Hästen var en fjording som hette Pärla. Först reagerade hon inte, men när de kom in på "tror du hon lever fortfarande" och att hon borde finnas runt Vetlanda... Då gick det upp ett liljeholmens, som han sa, magister Larsson, i mellanstadiet. Och visst är det samma! Så nu ska vi se till att återförena dem. På tal om Pärla! Tänk att vi har 10-års jubileum i år! Så sjukt vad tiden bara går och går. 10 år med den viktigaste i min uppväxt <3
   
  Tio år sedan till hösten.
  Sommaren 2014 har jag för mig.
   Finns ingen som hon.
   
  Vi har ju varit snyggare ;) Men där var vi bäst istället.
   
  Mer pris.
   
  Haha, blir ju lipfärdig av att gräva i arkivet. Jag saknar oss, I really do.
   
   
   
   
  Denna är inramad. Uttycket!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.