• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Betydelsen är större än icke-frälsta kan tro

  Efter en helg med jobb, dag-skift (det jag tycker är tuffast att köra tredagars), och skeptiska sömntimmar pga vaknar av smärta... Man är inte riktigt i tiptopskick. Hästarna är såå viktiga, men ändå är det dödsdömt att slå sig ner efter avslutad jobbhelg. Det är som lim på stolsdynan. Hur mycket jag än vill ut till djuren, så fungerar inte ta-dig-i-kragen-och-gör-något-funktionen. Idag, efter att iaf ha fått lukta lite på majbrasan före läggdags (plus mindre förståelse från kissnödigt festfolk som inte lämnade lägenheten fast att de "bara skulle kissa") gjorde att det blev lite mindre sömn än jag önskat. Resultat = gick bra att jobba men samma sekund som jag kom hem så däckade jag i sängen en dryg timme. Välbehövligt!

  Men vad svårt det är att starta om efter en lite väl sen tupplur på dagen. Efter maten så fortsatte klockan skena och när den var sju kom jag inte undan längre. Det tar två timmar om jag bara ska rida en häst, och då är klockan 9 = mörkt, men jag skulle ju rida två... Drog ut och red i skogen (för att kunna hålla högre tempo med mer galopp än det blivit i byn, då jag tycker hon behöver springa lite mer efter uteslutande upptäcka-byn-turer). Gick bra! Latoya var duktig. Vi fick även dela skogsvägen med en joggare; inga problem att varken passera eller bli passerad. 40 minuter tog vår lilla sväng.

  Red därefter Aleccis, dressyr på ängen. Lite kortare fram och avskrittning och en total ridning på bara 30-35 minuter (det gäller att effektivisera). Inte riktigt vad jag tycker är optimalt, men helt klart bättre än inget. Dessutom var hon fin <3 Nöjd med henne!

  Så jag hann precis rida klart innan det började skymma helt (men hade reflexväst när jag red A om det skulle bli mörkt innan vi blivit klara). Var på väg in till lägenheten igen kl 21.15.

  Nöjd med djuren och nöjd med att jag lyckades komma ut och rida, trots mitt urtrötta tillstånd. Nu är jag glad igen, och tankad med livskvalitet, till skillnad mot om jag inte hade orkat rida och istället bråkat med en stor, tung känsla av dåligt samvete. 
  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.