• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Beslutsångest i tävlingsdjungeln

  Jo, jag preliminärplanerade ju, och anmälde även till, en del tävlingar relativt tidigt på säsongen som många andra. Tänkte då åka till Växjö nästa helg. Tanken var att ligga någorlunda stadigt på 120 och därför börja med en 110-klass men fortsätta med några 120-klasser, över två dagar.
   
  Men sedan ångrade jag mig och tänkte att en dag räcker. Såg sedan att Norrahammar-Taberg har tävling samma helg, men med klasserna 110+115. Eller jag visste det egentligen, men hade redan valt bort den tävlingen pga att jag ville hoppa 120. Kom sedan på att de ju hade tom 115 i alla fall, och sedan har jag velat fram och tillbaka; 110 och 120 i Växjö, eller 110 och 115 i Norrahammar..? Det är knappt någon skillnad rent höjdmässigt, men eftersom det ändå sitter i huvudet så är det ju klokare att åka och hoppa 115! Eftersom det inte kryllar av just de klasserna heller, så är det bara dumt att inte passa på. 120 kan vi starta hela hösten om vi skulle vilja.
   
  Så nu är planen istället såhär; Norrahammar 110+115 nästa helg, därefter två 120 i Lenhovda. Knäppt, kan tyckas, men icke. Lenhovda är och har alltid varit vårt jäkla "ess" på något vis. Där går det ALLTID bra - vilket inte på något sätt garanterar något, men där sprutar vi av självförtroende. Och då gör jag som så att jag utmanar oss i två 120-klasser som ett litet genrep/check inför hemmatävlingarna som är helgen efter.
   
  Så får vi se om det upplägget kan passa. Nu när jag äntligen bestämt hur jag ska göra så är jag faktiskt nöjd och hoppfull. Aleccis känns bara bättre och bättre på hinder, och efter ytterligare en hoppträning ska det nog allt kännas som vi är i fas igen. Jag är ju lite skeptisk gentemot min egen ridning, men det är inget jag kan skylla på. Upp på hästryggen och träna bara! Nästa år ska ju Latoya gå 120 så inte kan jag sitta och mesa som förberedelse till det, haha.
   
  Ska och ska... Men målet är såklart att försöka ha henne i fas för sin ålder om hon känns redo för det.
   
  Eyes on the prize. Eyes on the fucking prize. No excuses.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.