• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tuff vecka

  Jag jobbade som jag nämnde helgen före meetinget; fre-lör-sön. Sent på söndagen la jag mig, och sov väldigt lätt de få timmarna till meetinget. Det blev i minsta laget sömn-timmar även där, men det dög. Mån-tis-ons. Hemma på ons, packade upp, försökte att inte dö av trötthet, jobbade torsdag. Ledig långhelg fre-lör-sön.
   
  Ja, alltså, jag har mått sjukt vidrigt jättejätte dåligt nu i helgen. Jag har varit så trött att jag har kunnat somna stående precis när som helst. Jag har inte känt igen mig själv! I vanliga fall är det fullt ös och ja, mycket energi och jag vill hålla igång och jag vill stressa. Det ska konstant hända saker omkring mig. Men denna helg... Den har jag behövt för återhämtning. Jag har sovit som en gris, och verkligen inte gjort något mer än jag absolut måste. Jag har verkligen försökt att dega, vila och ta igen mig. Jag lät Aleccis vila helt två dagar, lyckades inte rida Lillis mer än en av de tre planerade dagarna. Råkade lova att rida Sacke, så gjorde det en dag. Joggade A igår och red dressyr med henne idag. Men annars, alltså jag har fått sova mitt på dagen och ändå varit heeelt väck efteråt. Inte orkar koncentrera mig längre stunder, utan hållit på att somna gång på gång.
   
  Men äntligen! Idag börjar jag känna mig som en människa igen. Det är så himla skönt! Jag har faktiskt nästan varit lite orolig. Eftersom jag både fredag och lördag var jättetrött utan förbättring. Typ en väldigt, väldigt mild form av utbrändhet.
   
  Idag tog jag några timmar framför livesändningarna från Borås (som jag faktiskt kollat på väldigt mycket i helgen - så mycket jag kunnat, hunnit och orkat) på morgonen och åkte därefter ut och kollade på ponnytävlingarna på hemmaklubben på vägen ut till mina hästar. Skönast var en ponny som var så vändbar att ryttaren var sååå nära på att åka av just för att ponnyn faktiskt "bara" gjorde som ryttaren sa, haha. Så gulligt. Hon var inte riktigt med på att det skulle gå så lätt att vända, haha. Därefter gjorde jag allt i stallet och tog gott om tid på mig med alla sysslor. Tog in hästarna (som kollar väldigt mycket omkring sig = letar efter Lillis), och vi var lite ledsna allihop faktiskt. Tomt. Känns nästan som han har gått och dött, fast så är det ju verkligen inte. Tog ut Aleccis ur boxen för att rida och Pärla sa att hon skulle följa med. Jag är inte den som är den, så hon fick hänga med. Hennes ben är oförändrat, så jag vet inte om jag borde motionera henne eller inte... Vi skulle ändå bara dressyra så hon skulle inte röra sig något nämnvärt idag; skritta med oss till ängen, äta lite dött gräs, och skritta med oss hem igen.
   
  Aleccis var helt okej. Sedan tappade jag känslan (hon var uppmärksam på annat och kollade sig omkring, jag hade svårt med ridningen och lyckades inte hålla förvänd galopp ö h t - inget verkade fungera), så vi tog en längre skrittpaus och hejade på avstånd på Therese och även klubbkamrater som är både här och där i landet för att tävla idag. Det verkar ha varit mycket stolpe ut idag, tyvärr men det vet vi ju alla att med envishet kommer det så småningom bli stolpe in.
   
  La ner mobilen i fickan och dressyrade vidare igen. Denna gång gick det mycket bättre! Aleccis var super i galoppen! Trevande i traven men det blev bättre. Det blev ändå ett bra pass, och Pärla påverkar oss inte alls utan vi sköter vårt och hon sköter sitt. Sen skrittade vi hem igen. Precis när jag tog av Aleccis sadeln så var klockan 14 och bäst största klassen i Borås skulle börja på sin andra omgång. Den ville jag se, då jag även stalkat första omgången på morgonen. Jag skyndade på med Aleccis täcke och släppte ut dem och satte mig sedan på en vattendunk, med byrån som ryggstöd och trappan som fotstöd och följde tävlingarna. Så mysigt ändå. Lite kallt när de sista ryttarna red, men ändå mysigt. Det bästa med livesändningar och att det fungerar ypperligt att kolla direkt i mobilen, vart man än är. Heja ridsporten!
   
  Handlade på invägen, gjorde makaronilåda och kollade på fler klasser. Ska nu unna mig massa glass med nougatsås (DÖR SÅ GOTT!) och ska om en stund kolla på sista klassen. Sedan kommer snart min sambo hem efter en weekend i bilens tecken i Stockholm med hans best buddie. Känns bra att få krama om honom om några timmar.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.