• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Spooky med vårkänslor

  Efter två dagars dressyrridning kändes det bra med lite konditionsträning igår och rulla i galopp. På vanligt tränsbett. Hm, jo det gick väl okej, i början, haha. Sen låg hon på och jag hade att göra. Men fy fan vad spooky hon har blivit nu! Om det beror på att hon är superuppmärksam efter Lillis eller om det är vårkänslor som ger mer energi är frågan, jag misstänker det sistnämnda. Hon rycker till, kollar omkring sig och reagerar innan hon ens sett något att reagera för osv. Riktigt jobbigt faktiskt, och svårt att hålla fokus - för oss båda.
   
  Idag funderar jag på att rida dressyr igen. Hon var så jävla fin nu sist, så jag vill bara ha mer och mer! Minns ni att jag skrev, för ett hyfsat bra tag sedan, att dressyren inte fungerade alls och att jag därför ansåg mig ha två val; antingen prioritera dressyren och jobba, jobba och jobba med den - eller helt enkelt lägga dressyrsadeln på hyllan och rida mindre ren dressyr och istället jobba lite markarbetspass med hoppsadeln istället? Jag tyckte det kändes som en bra idé att välja mindre ren dressyr för att på något vis slingra sig ur problemet (eller ja, att inte göra dressyren till det problem jag upplevde att det skulle bli om jag skulle "bråka" med henne) och sedan plocka upp dressyren igen lite senare? Det visade sig, än så länge, vara en vinstlott och just nu är hon trevligare än någonsin i både munnen och kroppen. Kul! För första gången någonsin känner jag skillnad på hennes sidor. Förr har hon varit så stel (bara riden på raka spår, och för mycket ytterhjälper när vi skulle svänga för att jobba stenhårt med att få med bogarna som varit vårt problem under en längre tid) att jag inte märkt någon skillnad, men nu känner jag att vänstersidan är hennes lite stelare sida och försöker inbjuda till lite extra böjning emellanåt för att känna vad hon gör och hur hon tar mina hjälper. Högersidan har hon lättare för att forma.
   
  Igår tog jag inte med Pärla ut just eftersom vi skulle rulla i galopp, men idag tar jag med henne. Det är kanonfint väder, så om det inte ändrar sig så får de lufta sig utan täcken när jag har ridit. Skönt för dem!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.