• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pärlas status

  Pärla är "hårt tjock" i höger bak. Det är svårt att förklara, och lika svårt att gissa vad som är fel. Det är inte sådär "mjukt" som i en svullad, hon är inte varm och inte halt. Hennes allmäntillstånd är opåverkat. Jag vill motionera henne, men vill inte belasta henne = perfekt att ha med henne lös.
   
  Ibland kan hon vila just höger bak efter motion. Det var så jag la märke till att det något "fel" på henne; en varningsklocka tändes när hon valde att vila det benet, så gjorde en grundligare check och märkte då att hon var tjock. Och nej, jag visiterar inte hennes ben varje dag och blablabla. Jag böjer mig ner och då lyfter hon sitt ben när man ska krafsa hovarna, och det är borstarna som rör benen, dessutom är det inte så mycket att det syns för blotta ögat (och lägg därtill kallblodsvinterpäls) utan det var just vid jämförelse som jag märkte skillnad.
   
  Det är svårt att veta vilken väg man ska ta; vissa saker blir bättre av mild motion = bättre blodcirkulation = snabbare läkning, medan andra ska vilas och åter vilas. Det har blivit bättre så jag kör på som vi gör nu.
   
  Och nej, jag tänker varken behandla eller ha ihjäl henne pga detta. Och svaret på frågan "varför" är enkel - hon har inte ont. Och så länge hon inte har ont så vidtar jag inga åtgärder mer än betydligt lugnare motion. Tiden talar om om det är rätt eller fel beslut. Har dock tänkt att höra med veterinären bara för att bollplanka, men det tar jag när jag ändå har besiktningsärende (vilket jag hoppas är relativit snart). Eller om Pärla skulle bli sämre, såklart.
   
  Detta är i alla fall svaret på varför hon inte motioneras genom ridning just nu.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.