• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inköp från Göteborg Horse Show

  Det första jag sprang på, och som jag faktiskt kände att jag behövde (... vi har alla varit där, haha) var detta schabrak från Eskadron. Ganska simpelt, och i rätt mycket färg. Grejen är att jag köpte ett lila pannband i rätt ljus ton i somras (eller var det till och med förra sommaren? Minns inte), och har uppenbarligen inget att matcha det med. Detta schabrak är för mörkt, men ändå, försöka duger. Det är mer lila i verkligheten än vad det är på bild (där det ser ut att vara i en mer ceris ton). Äsch, även om det inte matchar så är det ändå roligt med mycket färg! Fick sedan släpa runt på fetaste påsen (eftersom schabraket låg "slätt", ovikt) resten av vistelsen - praktiskt. 250 kr kostade det.
   
   
  Magic brush-kopior var nästa inköp. En för trettio eller två för femtio sa skylten och jag tog en. Therese tyckte att jag ändå behöver två snart - man kan tydligen inte blanda borstar till hästarna, eller hur var tanken där? ;) Hahaha, så köpte två ändå.
   

  På samma ställe sa en annan skylt "två par vita ridbyxor för 500 kr". Att köpa två par, som man kanske inte egentligen behöver, så är ändå 500 kr en del pengar, även om det är prisvärt för två par byxor. Men sen kom vi på att vi var två och tog ett par var. Helt okej med helskodda, rätt snygga, vita ridbyxor för 250 kr. Catago är märket, så duger men är ju inte det mest exklusiva. Rätt nöjd med dem. Har ju bara fula billiga annars, så dessa är snäppet roligare. Varför jag ens var intresserad trots att de är helskodda är en annan femma... (Jag hatar helskodda ridbyxor!)
   
   
  Börjes hade tävlingstoppar från Kingsland i ett funktionsmaterial för 200 kr. Jag behöver verklingen tävlingstoppar men kombinationen av kräsen och snål har gjort att det varit glest i garderoben på just den hyllan. Inte för mycket, inte för lite, inte si och inte så, och framför allt inte en jävla massa pengar - när skiten ändå inte syns, liksom. Köpte dock en långärmat spetstopp från Star Rider nyligen som jag använt två gånger. Duger, men vill ha en kortärmad, bekväm jävel med. Perfekt med en tvåhundring i pris och tillverkad i ett funktionsmaterial. Jupp, det blir bra det i sommarvärmen senare.
   
  Köpte även en påse hästgodis i Börjes. Var rätt besviken på att de inte hade banan. De är så goda! Och ja, jag äter dem också. (PS. Hästarna tycker också om dem.) Det fanns bara morot så fick väl duga med det då, men jag tog bara en påse.
   

  Ny häst betyder ju ny grimma. Haha, hästen borde ha en grimma osv - ja, det fattar jag också, men jag vill ha en speciell grimma. Och inget jävla gulligull och bling-ploj, fluff eller dylikt. Jag är jättenoga med exakt vilken typ jag vill ha på grimma. Det är antingen läder (men jag tänker inte köpa fyra hundra nya om det är så att de lär gå sönder) eller som dessa nedan. Enkla och med super-knäppningen i nacken. BÄSTA som finns! Sliter sig hästen så håller grimman men hästen kommer ändå lös. Verkligen den enda typ av grimma jag vill ha, utöver lädergrimmor. Tre för hundra, sa skylten. Jag behövde en, så tog en och kassören ba; 30 kr. Jag ba; WIN. Blev ju för fan billigare med en på alla sätt och vis, höhö. Snygg färg dessutom! (Den är lite mörkare IRL. Och jag är ju en sucker för brunt, och dessutom även för borstat stål.)
   
   
   
  Jag tänkte aldrig köpa något träns, för jag hade fan ingen lust. Var egentligen mest inne på Micklem, som jag nämnt. Men när skylten uppenbarar sig och det var Lippo-träns för 399 kr dvs 100 kr billigare på billigaste stället (Eko-hallen) och 200 kr billigare än på typ Charlies m fl, och jag dessutom varit sugen på ett sedan tidigare så slog jag fan till. Två modeller fanns att välja på, så jag valde den som inte var av platt modell (typ Hööks Hunter och Dyons (som kom med originalet) vad-det-nu-heter). Det fick bli "Fancy"-modellen, eller typ mustach-modellen som jag nog själv valt att döpa det till om det vore min uppgift här i livet.
   

   
  Det är så fint med ljusa sömmar på mörkt läder (och tyg)!
   
   
  Är egentligen inte så mycket för fransk knäppning, men whatever.
   
   
  En stooooor nackdel med dessa träns är att man typ inte kan använda det utan nosgrimma för då hänger en flärp ner och vill hoppa in i hästarnas ögon. Men å andra sidan så är det ju bara att låta nosgrimman sitta kvar då, tills vidare. Snokremmen ska jag däremot använda till annat. Så jupp, det löser sig. Och det blir nog bra till slut. Jag behövde ändå ett träns. Förresten, exakt 1000 kr billigare än Micklem var det - så just där och då var inte valet så svårt. Får se vad det blir i framtiden dock. Allt utom remont och div. hemska dubbelnosgrimmor-varianter kan vara av intresse. Well, då är det inte så många kvar iofs, haha.
   
  Jag kollade på rätt många tredelade tränsbett men antingen var de för tjocka, eller så fanns inte rätt storlek eller så var det något gudomligt(?) märke så den lilla metallbiten var värd sin vikt i guld. Nej tack, kände jag. (Och hej Ullared!) Ett par tyglar hade jag också gärna köpt för att ha tränset komplett, men det var svårt att hitta exakt det jag vill ha. Gummi, RÄTT sorts gummi. Och rätt storek. Så det blir väl också ett Ullared-projekt, alternativt första bästa Hööks typ.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.