• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hopp och dressyr

  Hoppade med A idag, som sagt. Byggde upp en linje på en långsida; fem galoppsprång räcke-oxer, och två räcken på diagonalen men närmare ena kortsidan, så de stod inte i mitten av manegen. Det ena räcket var även bruten linje på fyra galoppsprång till/från oxern. Det andra räcket stod förvisso för sig själv, men jag placerade det lite halvsvårt ändå. Från ena hållet kom det rätt snabbt ur sväng för att jag ska träna på att ha med trycket ur svängen och behålla tryck och stöd fram till hindret utan att backa av. Åt andra hållet vill Aleccis vika höger och svänga direkt över hindret vilket gör att jag måste träna på att hålla henne rak inte bara före, utan framför allt över och efter hindret.
   
  Först hoppade vi fram på lägre höjd och sedan la jag dem på 110, förutom det "svåra" räcket som jag la på 120 för att förstärka svårigheten. Jag vill ju känna på oss, men utan att maxa då risken då blir att vi förstör självförtroendet istället, så detta upplägg kändes bra.
   
  Men min ridning var lite sisådär. Jag gjorde så gott jag kunde, men ändå blev det lite "försiktig" ridning i början och visst rev vi det svåra räcket första gången jag kom ner mot hörnan där hon vill svänga, eftersom hon dels mycket riktigt började svänga men jag hade även dåligt tryck i henne. Från andra hållet var det inga konstigheter alls. En gång red jag även extra dåligt på linjen så vi kom i ett mellanläge till oxern, hon försökte lägga in ett till, hann inte upp och rev rejält tre av fyra bommar med större delen av benen. Så himla dåligt, tyckte jag. Hur svårt ska det vara att rida?!
   
  Det var nog lite nyttigt ändå. För sen fann jag den! Känslan med stort k. Ridningen blev mer aktiv, med tryck och stöd och det framåttänk som jag inte riktigt vågar anamma utan det måste visst komma efter en stund (uppenbarligen). Så nu ska jag komma ihåg att plocka fram även framåttänket tidigare i ridningen och inte vänta på att jag allt eftersom sätter tryck och mer ridning i henne.
   
  Sisådär i början, men tiptop på slutet. Vi är redo för årets första 120-starter, men det kommer nog kännas både tufft, högt och svårt såhär efter att ha mesat runt i lite 100-klasser såhär i början av säsonger. Fördelen är därför att vi kommer starta två 120, men även 110 så ja, jag skulle säga att klasserna blir perfekt. Lite lätt och lagom, och lite utmaning. Planen är sedan att hålla oss på 120-höjder därefter, med undantag vid troligtvis två tävlingar; Värnamo cup (105 och 115) och ja, "tävlingsbrist" därpå så det som finns är att gå två 110-klasser en tävling, men sedan hoppas jag att det finns 120-klasser som matchar med mina lediga helger.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.