• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Blablabla

  Bullshit, var det visst. Igår alltså. Mådde så jävla vidrigt efter en stund och tvingade ut mig för att rida Aleccis i all fall. Värdelöst jävla underlag! Lite snö och plusgrader, dvs lite för mjukt och halkigt men inte tillräckligt med snö för att greppa. Helt värdelöst! Märkte hur jag satt och fokuserade på hur svinkasst underlaget var och det blev inget vettigt gjort heller. Bröt av till skritt, tog tag i mina problem dvs bli medveten om att jag inte kan fokusera pga underlaget, bryt det, fokusera rätt; underlaget ÄR skit - vad gör jag åt det? Svar: rid mer samlat och större svängar. Resultat: gick tusen gånger bättre! Red lite till, men kände sedan att ska hon även få sin motion som hon borde så får vi även ta en sväng runt byn, för bättre än så som det var på ängen skulle det inte bli, inte då i alla fall och med det äckelunderlaget.
   
  Kom ut i morse och ba: snö. Mer snö. Och nollgradigt med inslag av plus. Ju närmare "mina" gårdar jag kom desto mer snö var det. Halt? Ja, kan man säga, haha. Men det gick bra. Var dock spännande att få loss släpet från där det stod när jag hämtat sista vändan och släpet var fullastat. Obs: släpet stod i svagt nedförslut. Det gick inte ändå! Haha, SÅ halt var det. Stod där och "juckade" (eller vafan, försökte, det spann ju bara) lite innan det ville följa med.
   
  Var ute i stallet vid 17-tiden och red först Aleccis. Smart val att plocka av snösulorna på henne när hovslagaren var sist - not. Halkade oss igenom skogen och den vägen ner till byn, väl i byn var det mer slask och där tog vi oss fram bra. En gång höll vi på att ramla när vi travade på en stig med mycket rötter på. Hon tappade greppet med höger fram och den kanade in bakåt, under henne men hon hann fånga oss med resten av fossingarna. Hon är bra hon, och man ska inte vara så jävla rädd hela tiden. Bara åka vidare och vara glad ändå.
   
  För vi hade ett bra joggingpass! Hon var ganska lugn (haha, ibland undrar jag hur andra hade beskrivit min häst. Ganska lugn för mig är troligtvis rätt okontrollerat för någon annan), och vi hade trevligt. Glada var vi. Lyckliga av att vara i varandras sällskap. Att liksom stå där, i lätt sits, och hon rullar fram i galopp under kroppen. Det känns som att vi är en. Hon hade kunnat göra precis vad som helst och jag hade bara hängt med. Så känns det. Vi har verkligen blivit tighta under dessa år. Bästa Aleccis, vad hon lärt/visat mig mycket!
   
  Tog en galopptur (plus fram- och avskrittning ofc) med Lillis i byn. Usch, jag hinner verkligen inte med honom just nu! Långvecka på jobb, planering av meeting och därefter meeting. Hinner inte ikapp och försöker desperat få in några motions-kilometer i hans fläskiga kropp. Aja, jag försöker i alla fall, och mer kan jag inte göra. Han var helt-okej-pigg idag. Och väldigt skeptisk på folk som var på promenad, framför allt med spännande pannlampa, haha. (Men att rida med pannlampa är absolut inga problem och inte ens något han bryr sig om.) Ungponnyhjärna, hur fungerar en sådan? Den som vet det... ;)
   
  Blääää, nu är jag helt slut och borde sova. Är lång jobbdag imorgon så behöver varje sömntimme jag kan få. Därefter har jag bokat ryck-hjälp (ja, hästen ska friseras innan Borås - kunde man inte tro va? HAHA), vilket passar helt ypperligt i min kalender; hästens plan är promenad i morgon, så vi traskar ner till ryck-hjälpen och traskar upp igen. Med reservation för att det kaaan bli en barbacka-skritt med grimma och grimskaft istället. Älskar det och så är jag förjävla lat.
   
  På tal om lat! Jag hoppade ju med A i onsdags. Bar hinder, såklart. Vilket ändå inte är första gången i mitt liv, <- obs obs obs. Men jag har sådan jävla träningsvärk i mina biceps att jag knappt kan ha armarna utsträckta! Helt sinnes. Men så envisades jag ju med att ta så mycket jag kunde per lass, så det skulle bli så få vändor som möjligt. Nu blev det ju ändå rätt många vändor så vafan... "Den late han bar ihjäl sig'", heter det ju. And that's me.
   
  NU: SOVA. Förresten - inget nytt på hästfronten. Alltså vi har bokat att boka veterinär, men de är bra upptagna, de jävlarna ;) (Eller så ska de bara spruta den med massa smärtstillande och annan magi först, höhö.)
   


  Kommentarer
  Stockholmsjenna.se

  Åh vilken fin häst på bilden. Supersnygg bläs!

  Svar: Tack, ja, visst är den snygg :D
  vinna.blogg.se

  2016-03-06 @ 13:15:30 | URL: http://stockholmsjenna.se
  Marika Yngvesson - Elitryttaren

  Härlig bild!!

  Förresten har jag en aktiv läsarfråga på min blogg som gäller skötsel av hästens utrustning - delta gärna :D
  http://dressyrdrottningen.webblogg.se/2016/march/lasarfraga-putsar-ni-sadel-och-trans.html

  2016-03-06 @ 19:17:36 | URL: http://elitryttaren.webblogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.