• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bara en enda sak i huvudet

  Som ni vet är jag en förespråkare för så lite skit som möjligt; hiva iväg allt vad sporrar, martingal, nosgrimma och spön heter om det ändå inte behövs (vilket ju är - eller borde vara - allas mål). Jag behöver såklart (ja, såklart) ett nytt träns till min nya häst, och jag tänker inte börja med att rida utan nosgrimma. Jag känner ju inte hästen, och jag får inte vara optimistisk och rent av dum som i farlig i mina beslut när jag ska lära känna henne. Så jag är faktiskt inne på att köpa ett Micklem. Detta för att kunna koppla bettet till nosgrimman via clipsen och på så vis ge bästa förutsättningarna för en trevlig mun redan från början. Sen om jag är sugen på att lägga typ 1500 kr på ett rätt fult träns som jag förhoppningsvis inte ska använda mer längre fram (då blir det nosgrimmsfritt, förhoppningsvis - det är målet i alla fall. Trevligt ska det vara.) Å andra sidan är det hyfsat andra hands-värde på Micklem-träns, så tja, jag blir nog av med det om jag önskar det.
   
  Micklem till unghäst - ris eller ros?
   


  Kommentarer
  Jag såklart!

  Precis samma som att lägga en rem över :) kostar noll kronor. Ett vanligt remont hjälper bettet bäst att ligga still. Miklem är dock anatomiskt utformat så det är väl aldrig fel :)

  Svar: Ska man ha rem så bör man ju ha nosgrimma, men du! Man borde ju kanske kunna ha rem över nosen även utan nosgrimma? Haha, värt att testa ;) Remont är fult och jag kan ju inte ha fula saker på hästen, höhö
  vinna.blogg.se

  2016-03-14 @ 17:41:17
  Anna

  om du vill se om den funkar på Micklem tränset kan du lika gärna testa en kinneton nosgrimma. har liknande effekt som om man använder clipsen på Micklem tränset

  säljs en beg här för 150 kr, lite billigare än Micklem tränset.
  http://hastsakersaljeslinko.devote.se/

  2016-03-14 @ 22:53:24
  Jossan

  Jag har fått förespråkat nu när jag blev med unghäst att remontnosgrimma är det bästa för unghästar . Så ett vanligt tränsbett samt remontnosgrimma rider jag Mecci på. Funkar utmärkt .
  Men som sagt smaken är som baken ;)

  Svar: Haha, jag har väldigt svårt för remont rent estetiskt. Men visst, har även fått det rekommenderat. Dock vill jag helt inte ha någon rem nedanför bettet (vilket säger emot sig självt lite då ju även Micklem har det) :)
  vinna.blogg.se

  2016-03-15 @ 08:46:18 | URL: http://jnordlund.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.