• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Äntligen hoppträning!

  I kväll var det äntligen, äntligen dags för hoppträning igen!
   
  Tyvärr så kan jag likagärna ompublicera ett tidigare inlägg med texten: "A var bäst och jag älskar min häst!" för det är det enda jag kommer skriva idag igen, haha.
   
  På ena volten stod klockan uppställd (dvs ett sockerbitshinder klockan 12, 3, 6 och 9 - fyra galoppsprång mellan dem på 14 meter - håll linjen, balansen och planera, rid och ja, typ så), och sedan var det från sockerbitshinder 6 och 9 distanser till andra hinder; både framåt och tillbaka. Så lite lydnad.
   
  Det är så roligt att rida nu och då framför allt hoppträna. För vi är så sammansvetsade och har sådant självförtroende att jag vet att precis vad Lasse än bygger så fixar vi det. Och det kände jag verkligen, verkligen inte förut. Då var det kaos och noll kontroll och sedan successivt lite inslag i "DET GICK!" och typ nobelpris på det, hahaha. Minns så väl när vi hade hoppat ett 120 räcke och skulle lyckas få in fyra galoppsprång till en studsserie och jag kände att det aldrig skulle gå. Men så satte vi den och jag var så jävla lycklig. Och kände även att jag aldrig skulle lyckas göra om samma sak, hahaha. Men nu vet jag att vi fixar det. Kanske inte optimalt, men är det fyra galoppsprång så vet jag att vi går på fyra. Är det sju så går vi på sju.
   
  Klockan försökte jag mig på första hösten med Aleccis, men bara med bommar. Det var ett jävla tragglande, och gick sådär. Sedan dess har jag faktiskt inte gett mig på det - inte med flit dock, utan vi har bara helt enkelt gjort andra saker. Men nu kände jag verkligen bara: "BRING IT :D".
   
  Det som är så fantastiskt med Aleccis (och mig) är att hon gör precis det jag vill/ber henne om. Har vi lagt tre galoppsprång och praktiskt taget är i hindret så är det bara att sitta kvar och tvinga in ett till. Om jag vill. Vi flöt ut lite i klockan efter första hindret mot andra i vänster varv fler gånger på raken, men annars satt det himla bra. Råkade rulla på tre i slutet när vi hoppat ihopsatt bana, men då hade vi både bättre balans rymt och höll linjen så det var liksom inte fel. Skönt ändå, för det kändes riktigt bra.
   
  När vi skulle gå från "hinder klockan 9" till vattenmatta på sju (tror det var sju, minns inte exakt) lite fram så var jag sen fram men gick ändå på sju. I det läget vill jag inte krama om utan jag låter henne rulla och smyger om med lite ben. Jag vet inte riktigt vilken effekt jag får, men där känner jag att jag skulle ha provat att lagt om ytterligare lite mer ben redan i landningen. Jag är ju van att hon drar, och ja, hon bjuder men hon kutar inte längre. Detta tack vare att vi nu för tiden har en helt annan balans i dels ridningen men framför allt anridningen. Hon behöver inte "springa ifatt" balansen. I övrigt är jag nöjd med oss. Hon hoppar bra, jag gör det jag ska och det känns... ganska "lätt" faktiskt. Lätt, roligt och vi göder oss med mer självförtroende.
   
  Jag tycker om henne sååå himla mycket, och odrägligt nog vill jag påstå att det är ömsesidigt ;) Vi har verkligen blivit ett team och jobbar ihop hela tiden. Mot samma mål, men med kanske lite kompromisser längs vägen emellanåt. (Vilket är helt okej för mig, jag är inte så mycket till diktator på hästryggen - men vill jag ha in åtta så ska det fan in åtta, haha. Kompromissa, som sagt.) Äsch, idag flöt det på bra. Kompromisserna kommer fram på tävlingarna, haha.
   
  Bild från en annan träning. Hon kan definitivt konsten att lägga energi på rätt saker.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.