• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A som i... alvedon

  Igår hade jag så sjukt ont i ryggen och axeln, samt vänster armbåge. Bältet som bara hängde/låg emot axeln smärtade som fan och ryggen var sjukt skum. Blev värre resten av dagen sedan. Detta toppades av ett sådant jävla feberanfall med yrsel. Sjukt jobbigt. Tog därför en lång, varm dusch, en Alvedon och la mig förhållandevis tidigt; 20.15
   
  Hade därefter en riktig helvetesnatt! Frös något hejdlöst, hade så himla ont i kroppen och huvudet. Det kändes som att alvedonen räckte i 4-5 timmar, för det var med sådana spann jag vaknade och inte kunde somna om igen förrän jag tagit en ny tablett. Klockan ringde 05 för jobb, men det fanns inte en chans i världen. Var så nära att spy, plus det andra då, så jag vågade inte ens försöka. Annars jobbar jag hur sjuk jag än är - mjölken måste in. Fick ringa och väcka chefen som tog mitt pass i stället. Därefter försökte jag somna om igen. Runt 10-tiden vaknade jag igen, och vred och vände på mig för att försöka somna om. Omöjligt. Försökte någon timme, men tog mig sedan till soffan för ett nytt försök. Alltså det var ett helt företag bara att flytta på sig... Har nu försökt sova desperat hela dagen, med blandat resultat. Hjärnan är utsövd, men kroppen är rejält sliten så det går sådär. Jag är så understimulerad i skallen. Dessutom vrålhungrig (åt aldrig någon middag igår för jag började må så dåligt), men vågade inte äta pga illamåendet och yrseln. Efter några timmar gjorde jag en liten portion havregrynsgröt varav halva gick ner sen kom kräksreflexerna. Suck. När man vet att man måste ha näring, men inte lyckas få i sig..! Irriterande. Någonstans vet man ju att det inte kan bli sämre i alla fall av att äta, men svårt är det. Försökte ytterligare någon timme efter det tag en väldigt, väldigt kort promenad runt kvarteret. Måste ha luft. Det gick sådär. Haltade fram i pensionärstempo och halvvägs hängde jag på ett elskåp för att vila. Har sedan jag kom tillbaka igen försökt sova vidare. Återigen med blandat resultat. Har fortsatt frusit som fan men fick precis nu ett jävla svettanfall - alltså jag orkar inte!
   
  Regnskurar, sa väder-widgeten. Sol med lite moln sa vädret. Så jag har dessutom haft pissigt dåligt samvete hela dagen för att hästarna har tvingats gå med täcken. Men jag har inte varit kapabel att göra något åt det. Alltså jag tänker inte köra bil i detta tillstånd, och jag vet inte om jag ens hade lyckats ta mig upp till hästarna och sedan släpa på täckena, för att inte tala om det jobb det är på kvällen sedan när de ska bli rena igen. Nej, det har varit väldigt jobbigt att veta att de gått varma idag... Får snart skjuts ut för att ge dem vatten och hälsa på dem, och det måste jag klara av hur lång tid det än kan ta. Det är ju hästarna som är mitt batteri, så jag längtar innerligt tills jag kan insupa deras doft och glada blickar. De har tyvärr givetvis fått vila idag, något annat är helt otänkbart så som jag mår.
   
  Men igår var vi ute efter jobbet i den goa vårsolen (som värmde riktigt gott!) och tog en längre uteritt på 1,5 timme med Ida och Pärla. Mycket skritt blir det den svängen, men där det inte går att skritta var det fan full gas. Inte med flit, bör tilläggas. Aleccis var skitpigg och jag är glad att jag misstänkte detta och slängde på Nathe-/flippanbettet innan vi red iväg. Men det var nätt och jämnt att hon höll sig inom mina riktlinjer ändå. Jaja, vem älskar inte fart? Mådde förövrigt prima just då, men fick slängen av sjuka när jag kom hem.
   
  Så, nu har jag tyckt synd om mig själv tillräckligt. Jag är glad att det är långvecka så jag är ledig ons-tors för då ska jag kurrera mig, men hoppas såklart att jag kan rida. Det gör mer nytta än skada, är jag övertygad om. Behöver ju inte rida hårda pass, utan bara sitta på och få känna kärlek till min livsmotivation.
   
  Fart - när hästen själv får välja!
  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.