• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vilken härlig dag, tralalalaa, tralalalaa

  Jag var ute i stallet strax efter åtta. Så härligt! Bästa som finns att börja dagen där ute. Red Aleccis på ängen - riktigt fin! Rullade runt i trav och galopp på volter av olika storlekar och lite andra bågar och varierade med raka spår. Gjorde det i tjugo minuter och skrittade sedan en stund. Påbörjade därefter att känna på lite öppna och sluta - vad hände där? Haha, japp, men jag fick ett ryck. Det svåra i början var att hon inte skulle galoppera, för allt betyder ju galopp ;) Typ korta tyglarna; galopp, lägga mot en skänkel oavsett var; galopp. Slängtrava och försöka bromsa; galopp. Det är så vi jobbar, skoja, haha. Men hon tror det emellanåt.
   
  Det gick över förväntan! Jag var lite osäker på vinkeln och skulle behöva ögon från marken för att se hur det såg ut. Men det var iaf inte "skänkelvikning på sniskan", utan jag var noga med att det var tre spår som gällde. Gjorde volt och fortsatte i sluta. Även om det inte är rätt så är det ändå ett försök och det kändes förvånansvärt bra. Gjorde samma sak i trav. (Red i hoppsadeln men la upp stigbyglarna.) Gick helt okej och jag tänkte att det räckte så, men så flöt hon in i galopp när vi skulle vända och eftersom den var så mjuk, bärig och lugn och så provade jag samma sak i galopp. Det gick inte lika bra, men var inte katastrof så det gick fasen mycket bättre än förväntat! Så kul! Dessutom var hon jättemjuk och fin. Kul! Jag är jättenöjd med min fina häst efter dagens "test".
   
  Latoya gick efteråt, också på ängen. Lite samma tänk som vanligt (när det går att tänka sig något och det inte är att bara träna på att göra superenkla saker). Rullade på diverse bågar och volter först, men inte lika länge som Aleccis. Övergick till tempoväxlingar och det gjorde hon extra bra i trav! Galoppen blev lite springig och hastig men hon lyssnade rätt bra på att komma tillbaka. Sen gjorde jag övergångar istället. Där var hon svår att få att sakta av, både från trav men ännu värre från galopp. Stark och körde ner huvudet och kände inte alls för att göra som jag ville. Så det finns en hel del att jobba med. Det gav ingen tiptop-känsla idag, men alla pass räknas.
   
  Nu har jag precis varit och ridit Sacke. Han var inte på sitt bästa humör, men jag är nöjd med vad det blev av honom idag! Från stark som en oxe och fokus på annat så blev han ridbar och trevlig, och väldigt svettig. Men så fick han gå i ett lite högre arbetstempo än vanligt också. Jag trodde först inte att jag skulle re ut honom idag, när jag satt upp för han var så himla stark och helt ointresserad av att sammarbeta. Men tack vare att jag hittat hur jag ska möta Aleccis när hon är stark (och inte bjuda upp till dragkamp för att hon stack när man gav eftergift - men nu har jag som sagt börjat hitta fler "knappar") så kunde jag få honom att bli trevlig. Härligt när det fungerar!
   
  Mellan hästarna så hann jag med en fika/lunch och så tog jag tag i att kopiera upp Latoyas pass. Det börjar väl bli dags att ta tag i den där registreringen. Denna gång tänker jag vara lite förberedd och ha en kopia klar att vidimera inför ID-kollen.
   
  Just nu längtar man inte direkt till höstens dyngsura dagar ;) Glöm inte att njuta!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.