• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vatten, vatten, bara vanligt vatten

  Efter arbetsdagen styrde jag direkt kosan mot djuren. När jag hade gjort det som skulle göras så kliade jag igenom Pärla och hittade något jag inte blev glad att se. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad det var jag hittade? Någon hudåkomma? Små, små typ självsprickor i huden? Eksem? Irritation av solen och värmen? Eller av lite gammal vinterpäls? Utslag från någon växt? (<- långsökt?) Jag vet inte... Fläckvis fanns de på ett par ställen, stora som en handflata ungefär, på ena sidan av hästen. Kliade länge och väl på de fläckar som var värst. Det syntes inte med blotta ögat, och knappt om man grävde i pälsen heller men jag märkte att hon tyckte det var väldigt skönt och det förvånade mig då jag inte kliade på de klassiska kli-ställena. Då grävde jag noggrannare och såg att det inte riktigt såg ut som jag skulle önska.
   
  I vilket fall så tog jag med henne bort till mjölkrummen och spolade av henne. Tänkte att antingen så rinner smuts och gammal vinterpäls av (=bra) eller så tvättas huden lite renare (=bra) eller så svalkas hon ner (=bra) eller så minskas det kliande i huden en stund (=bra). Så jag ansåg inte att jag kunde förvärra det i alla fall. Jag valde (lite oschysst kanske) att spola av henne i kallt vatten, annars väljer jag alltid ljummet, även efter ett svettigt pass när det är riktigt varmt pga att inte chocka varken hästen eller hårsäckarna.
   
  Avvaktar lite för att se hur det ser ut imorgon, men sedan ska jag låta veterinären kolla upp henne. Hon ska inte behöva gå runt och ha massa kli på sig.
   
  Pärlpäls. (Syns visst inget när kvalitén blev så kass.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.