• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i Sävsjö med Aleccis (och Sacke)

  Jag har filmat rätt mycket idag som jag tänkte bjuda på, haha. Så jävla awkward och obekvämt, men det borde väl släppa med tiden antar jag.
   
  Var i vilket fall ute i väldigt god tid och lastade och åkte en halvtimme(!) tidigare(!!!) än planerat. Åkte till Sacke och fördrev tid, lastade honom sedan och så åkte vi i varsitt ekipage till Sävsjö. Gick banan, betalade och plockade ut hästarna. Blev lite störd av tanken på att låta min nysmorda sadel fånga massa regn, men kom sedan på att jag hade en biltemafleecefilt i bagagen, så slängde på den över hästisbästis som kunde hålla både sig själv och sadeln i halvvettigt skick i alla fall, trots regn. Ibland har man flyt!
   
  Skrittade igån Sacke och rullade runt i trav på framridningen. Men sen blev det mer skritt. Mycket skritt. Och lite mer trav. Det tog sin lilla (rätt stora) tid. När det väl var dags att gå in på framhoppningen så var han lite trött/slö i huvudet och var inte ritkigt sitt vanliga jag. Sacke har stor galopp och är grön för sin ålder, och har inte styrka nog att kunna reglera sin kropp riktigt, så det var mest att försöka få honom att ta för sig framåt och hålla galoppen runt på en oval inne i ridhuset innan vi kunde börja hoppa. Så stannade han en del och tittade på hindren. Okej om det är en gång, men inte varje gång?! Han var inte riktigt sig själv (men obs, han har bara varit på en p&j tidigare och det var för 1,5 år sedan och har bara hoppats ytterst sporadiskt. Han är köpt som dressyrhäst nämligen). Det blev bättre med ännu mer galopp och efter att han fått undersöka hindren lite.
   
  Vi hoppade först 70 cm och han var inte riktigt sådär asgo att rida som han brukar. Han gick inte fram ordentligt, tittade och jag hann inte korta tyglarna mellan allt vingel utan blandade styrningen med att hålla i mig. Ett stopp på femman, oxer med grind, resten över förväntan ändå. Han hoppade allt annat på första försöket (vilket är ett rejält uppsving efter framhoppningens titteri och stannande). In på framhoppningen igen och skrittade. Tog ett språng över oxern och skrittade sedan vidare. Hoppade 80 cm i andra starten ocden här gången. h nu var han betydligt mer "sig själv" igen! Jag fick rida på en hel del framåt, men nu var inte hindren läskiga längre utan han hoppade väl och kändes bra. Nöjd med honom denna runda! Tyvärr petade vi hinder nummer sju vilket inte var någon direkt tabbe. Vi red på fram galoppsprång och han räckte utan problem. Men visst kan en och annan bom ändå fall av orutin. Duktig kille!
   
  Hästbyte fort som tusan och ojojoj. Aleccis kändes som ett russ, haha! Liten, korta, sprättande steg och "tyngre" än Sacke. Det var svårt att hitta rätt rytm och ridning på henne, och tog förvånansvärt lång tid. Skumt, med tanke på att jag ridit henne så gott som dagligen i fyra år snart. Det blev bättre när vi började hoppa sedan när det var dags för den biten. Hon var taggad som fan på hindren. Pigg, och superglad. Var inga konstigheter alls. Underlaget i ridhuset uppfattades lite halt, så jag hoppade inte särskilt många språng.
   
  110 cm
  Hon var fortsatt piggelin och språnget över första hindret blev lite "hetsigt". På grund av det så fick jag inte till vägen (slarvade väl, känns närmare sanningen) och red inte ut vägen ordentligt så fick inte in sex galoppsprång där utan vi hamnade mitt i hindret i en form av sliding stop med strike. Hoppsan, ungefär. Där var jag faktiskt rädd att hon skulle bli rädd. Men med hindret uppbyggt igen och ny anridning så var Aleccis som att det aldrig hade hänt (<3). Resten gjorde hon bra och det kändes himla bra. 4 fel.
   
   
  Skrittpaus och på'at igen.
   
  120 cm
  Jag var noggrannare med att rida en bra väg från början och satte distansen den här gången (tack och lov, dödsstraff annars). Sen flöt det på bra. Hon låg på och kändes skitbra. Det råkade dock bli lite väl bra på linjen 6-7 där vi gick på fyra galoppsprång på de knappt 22 meterna. Ärligt talat var det länge sedan sist, men aja, lätt hänt, haha. (Och så trodde jag inte att hon skulle nå på fem galoppspråg på 23 meter i Lenhovda?! Minns ni? Busted liksom. Tvivla aldrig mer på att hästisbästis inte når!) Sedan väntade kombinationen och jag red som jag gjort mot de tidigare enkelhindren vi precis hoppat. Men så bröt hon ut. Otippat faktiskt. Kom igen och då sa hon nej tidigare. Jahapp, där var det mönstret planterat... Bytte varv och kom från "fel" håll, och då hoppade hon. Trots två stopp så är jag jättenöjd! Hon har verkligen varit kanonfin idag. Vad gäller kombinationen så har det nog satt lite griller i huvudet på henne då vi börjat få lite problem med dem (flera av våra senaste stopp har varit på just kombinationer, enda sedan i Eksjö faktiskt). Så när det är dags för träning igen, efter lite vila, så ska jag fokusera på just kombinationer och hoppa dem lågt och ofta, för att så småningom smyghöja lite i taget för att komma ur en eventuellt planterad negativ spiral. Det är faktiskt inget jag är särksilt orolig för. 12 fel drog vi alltså på oss.
   
   
   
  Filmen är på tio minuter med allt tjöt, så den är inte uppladdad klart än. Därför kommer den ut imorgon istället. Nu är det hög tid att sova!


  Kommentarer
  Anonym

  Haha jag stannade också på femman i första och rev sjuan i andra! ;) /Evelina

  2016-07-01 @ 07:51:00


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.