• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat pay & jump med Latoya i Sävsjö

  Guldstjärna!
   
  Latoyahästen åkte lite snabbt påkommet till Sävsjö för att hoppa pay & jump idag. Det gick bra att lasta hemma, hon åkte bra och det var inget konstigt att lasta ur heller. På plats skötte hon sig mycket bättre än sist! Mindre snurr och sånt. Lite gick hon iväg med mor, men alltså det var som natt och dag om man jämför med hur hon var sist. Det gick bra att rida fram också.
   
  Inne på framhoppningen var det betydligt mer "ös", energi och rörelse än sist och tyvärr skickade hon en spark åt en ponny. Inte bra. Nästa gång blir det röd rosett i svansen! På hinder var hon som vanligt, och hon verkade ha en bra dag över lag. Fin häst.
   
  70 cm
  Vi gjorde en jättebra runda! Supernöjd med den. Hon lyssnade bra och hoppade bra. Det bara flöt på och var relativt jämnt rundan igenom. Någon gång behövde jag få fram henne lite och då svarade hon fram direkt. Felfritt, bra känsla och en trevlig runda - det kan inte bli bättre!
   
  Väntade en stund och skrittade runt i hagen, tog något språng inne på framhoppningen. In för en ny runda!
   
  80 cm
  Här hade hon fått upp ångan och stod på lite mer. Därför kom vi gång på gång för nära, men inte värre än att hon glatt skuttade över ändå. När vi ska styra mot fyran (rosa/lila-oxern) så bjuder hon på sjuan (det gröna räcket på långsidan) så där var vi inte riktigt överens för en stund. Denna rundan blev lite "hafsig" och inte lika jämn och trevlig, men hon var nöjd och glad, och jag med. Hon är jätteduktig och gör jättebra ifrån sig! Alltså hon är ju mycket grönare än vad hon upplevs; både fram marken och ryggen. Det är ett bra huvud på den hästen, och hon gör sitt bästa hela tiden <3 Felfritt igen!
   
  Vi hade verkligen inga problem med varken bjudning eller drivande hjälper, utan hon gjorde verkligen hela dagen så himla bra! Det gick bra att lasta hem, köra hem och även att lasta ur. Jag lastade ur henne själv för första gången. Dessutom var hon inte ens svettig efter sina åkturer idag! Det är jag lite extra glad för. För nu börjar hon verkligen förstå vad det handlar om att ge sig ut och åka i lådan, och börjar uppenbarligen känna sig mer och mer trygg. Hon har alltid skött sig och åkt bra, men har ifrågasatt det lite och varit svettig när vi kommit fram.
   
  Båda P&Jerna har sett lite likadana ut; bättre rundor i första starten och lite vingligare, fortare och ojämnare i andra. Det tycker jag är för att i första är Latoya mer av: "hoppa är kul och jag är öppen för förslag" medan hon i andra klassen är mer: "woho, jag kan själv!". Båda attityderna tycker jag är önskvärda och positiva, så jag försöker bara göra mitt bästa och styra runt henne och sikta på hindren så gott jag kan.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.