• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från dagens spontana P&J med Latoya

  Jag satte mig på läktaren på midsommartävlingarna strax innan klockan 09 i morse för att kolla på klasserna, men hann bara se 120:n innan det plötsligt hände grejer. Tanken slog mig att jag har tre hästar och sex starter att genomföra på nästa p&j. Något stressigt... Så jag tänkte att det vore bättre att sprida ut hästarna och kom ihåg att Forserum arrangerade p&j just idag. Starta klockan 12. Övervägde i max en halv minut och ringde sedan Ebba för att höra vad hon hade för planer idag. Inga - jackpot! Klockan var nu 09.45 och en timme senare var transporten kopplad, bilen packad, hästen lastad, efteranmälan gjord och så var vi på väg till Forserum med Latoyahästen! Efter ytterligare en timme så anlände vi. Jag gillar spontanitet!
   
  Latoyis var vråltaggad och kunde inte annat än att trava genom skogen på stigen man följer bort till "framridningen" (lite gräs att skritta runt på). Sen var hon ärligt talat rätt tråkig när hon gjorde precis som hon ville i den gångart hon ville och åt det håll hon ville konstant. Men efter en väldigt dryg väntan med mycket skritt där jag ändå plockade med henne och försökte roa oss bäst jag kunde, så blev det ändå bättre. Hundra års väntan alltså, men sedan fick vi gå in på framhoppningen.
   
  Vattenpölar bekommer inte den hästen, inte heller andra hästar eller hinder. Hon bara går. Men såklart hon känns ung och vinglig - vilket hon ju är. Trevlig på hindren och inget direkt att kommentera.
   
  80 cm
  Hon var faktiskt tittig på omgivningarna idag, och ganska skeptisk mot reklamen på staketet. Det blev därför svajig bjudning, förutom mot själva hindren. Och när det väl var dags att hoppa så gjorde hon det precis lika bra som vanligt. Jag är inte helt nöjd med min ridning men så har jag, precis som vanligt, svårt att reglera henne. Hon bjöd på "fel" hinder tre, haha. Den ena heter 3 och den andra heter 6 och hon tyckte att de hade fel namn, haha ;) Nummer sju var valbart; vattenmatta under ett räcke eller en oxer. Jag vet att hon hoppar mattor och allt möjligt utan att bry sig, så valde därför att hoppa oxern för att det är roligare (hon får ju bättre språng över dem). Felfritt (men var i sista bommen lite för mycket).
   
   
  Framhoppning igen. Men jag lät henne skritta en bra stund och hoppade sedan oxern. Kom stort båda gångerna, men varför sitta där och träna? Hon hoppade glatt så skit samma. Styrde på räcket och såg att vi skulle komma nära så försökte hålla igen för att ge henne plats. Gick sådär och hon fick hoppa av alldeles för nära, rev grovt och höll på att snubbla på bommen. Men braaaaa... -.-' Skulle börja göra mig beredd för start, men styrde på en gång till. Kände att det blev ett litet "test" för att se hur hon skulle reagera. Snabb som attan i fram och tog glatt i lite till och hoppade finfint. Bra huvud på den hästen, men jag vill inte erbjuda henne sådana lägen och liksom "utmana" det där bra huvudet hon har. In på banan!
   
  90 cm
  Debut på höjden. Lite samma som innan, men jag behövde inte styra runt för att visa, utan red mot ettan direkt. Det var även samma här med blandad kompott på avsprångspunkter och återigen var hon övertygad om att hon skulle hoppa nummer sex som nummer tre, så den anridningen var inte direkt enligt skolboken. Hon gjorde bra ifrån sig och jag är jättenöjd med henne! Mig själv och min ridning får jag jobba vidare med. Felfritt igen (men var i sista bommen lite för mycket här också. Det känns som att vi kommer ha problem med sista-hindret-bommen framöver. Idag tyder i alla fall allt på det, haha).
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.