• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat dag 1 VRF midsommartävlingarna

  Jag börjar bli rätt så jävla less på det här nu... Hon går som en jävla klocka och sen kastar hon sig. Det GÅR INTE att få över henne. Hon bestämmer sig och drar vänster, alltid vänster. Jag kan inte mota, jag kan inte styra, jag kan inte driva, jag kan inte bromsa, jag kan inte smacka - jag kan inte göra ett jävla piss.
   
  Idag har hon ändå varit fin på hinder vilket låter konstigt med tanke på resultaten. Men hon har haft intresse och självförtroende och känts skitfin... men bara på enkelhinder! Eller ja, ett hörn hade vi problem med så ett stopp när det inte gick att rida henne, hon sprang men var var oridbar. Annars har det sett ut som så att så fort det är en linje så drar hon vänster redan i landningen och det går inte att göra ett jävla skit, som sagt. Jag både motar med vänsterben och drar SOM FAN (vad ska man göra liksom) i högertygeln och möjligtvis kommer vi mot hinderstödet, i bästa fall... Hon har hängt rejält på vänsterskänkeln, framför allt i andra klassen.
   
  När jag tänker efter så var har hon faktiskt "ramlat" över åt vänster häromdagen när vi skrittade också. Höll jag högerkanten på vägen så var vi rätt som det var i mitten. Ledde tillbaka och vips, gick det vänster igen. Typ som om jag antingen är sned och hon får jobba emot det och då går hon inte rakt till slut, eller ockås "driver hon ojämnt" (ont/ojämn bak?). Men hon känns annars pigg och glad, samt hoppar fina språng. Fan, vad tråkigt det är.
   
  Inför imorgon (ja, jag är dum nog att vägra ut oss imorgon också) så ska jag faktiskt rida med spö i vänsterhanden och dutta mot bogen i landningen på kommande linjer, efter första hindret, bara för att se vad som händer. Jag vill verkligen inte göra henne illa, men jag vill försöka "komma åt" den där jävla västersidan och då ska jag prova spödutt. Hon är ju brutalt känslig för annat, så om det är jag som suger så behöver jag veta det också, och därför är jag dum nog att prova.
   
  Vi kom alltså inte runt någon av starterna vilket är piss men samtidigt upplevdes hon fin och gav väldigt trevlig känsla förutom precis just då när hon bestämde sig för att dra vänster. Det är så svajigt, för annars när hon stannar så är det liksom ett lotteri mot varje hinder - här var hon faktiskt fin. Ologiskt. Men hästar är fan inte logiska.
   
  I övrigt så har jag kontaktat klinik och väntar nu på svar för nu får jag ändå ta och ge mig. Nu har vi problem som med stor sannolikhet även är fysiska (och inte bara mentala). Fortsättning följer...
   
   
   
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.