• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Oklok som en obok

  I onsdags gick Aleccis en runda i skogen, därefter via grusvägar hem igen. Hon kändes bra! Latoya gick "sin" skogsrunda och jag gjorde jättemycket tempoväxlingar - och bad om broms även via tygel. Lite åsikter, men kändes bra. Jag behöver "rida in" en broms i munnen på henne för att kunna reglera henne mot hinder, när inte sitsen får henne att lyssna tillräckligt. Sedan är det såklart hundra gånger trevligare att rida henne genom sitsen och hon lyssnar himla bra på den faktiskt.
   
  Torsagens pass för Aleccis skulle ha varit på raka spår det också, men på grund av tidsnöd så skiftade jag sysslorna; broddade först och red sedan. En ridtur kan man ju korta ner om det krisar, men att brodda under stress - nej tack. Så eftersom hon var broddad innan ridturen så fick hon rulla runt på ängen. En blodig reva på rumpan gjorde mig osäker på hennes form, men hon var ohalt. Möjligtvis något "stram" precis just där, men inga konstigheter alls och det var bara att rida på. Jag la fokus på att rida lugnt, i huvudet, men hålla ett lite högre tempo i gångarter. För att ha ångan uppe litegrann inför kommande gräs-starter, var tanken. Inte dressyrkorta tyglar, utan en "knopp" längre ut, vilket är vår "bekvämlighetslängd", men stöd och mjuk mun och så jobbade jag mycket med att forma henne runt inner. Hon var jämn, mjuk och fin. Jag var nöjd med känslan eftersom vi kunde jobba och få saker gjorda med längre tyglar, mjuk kontakt och i ett lite högre tempo. Ingen stress, ingen dragkamp och ingen "planka"-känsla i sidorna.
   
  Det är detta som gör mig knäpp. Hur kan hon vara så fin, fast ändå så pass ojämn, obviously, och "dra vänster-ig". Den ena delen av mig vill älta, analysera, fundera och klia mig i huvudet och slita av håret, medan den andra delen villa säga "det spelar ingen roll!", ge fan i att fundera, göra ett, om än onödigt, nytt försök imorgon och sedan invänta hur vi går vidare. Det hjälper ju inte att varken älta eller slita sitt hår...
   
  <3<3<3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.